Fântâna cu bucluc din curtea Apă-Canal

Fântâna cu bucluc din curtea Apă-Canal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Estetica urâtului nu funcţionează la Consiliul Local *

Cât timp a fost director la Apă-Canal, Ion Ştefan (FOTO), pe atunci membru PC, s-a distins prin modul absolut original de a conduce: a făcut greva foamei pentru salariile personalului şi a construit în curtea unităţii o fântână arteziană.

Dacă tot stimatul psiholog s-a mutat la cârma Poştei, schimbând macazul politic cu unul portocaliu PD-L, angajaţii Apă-Canal s-au gândit că n-ar fi rău să scape de cea fântână care le încurcă rău parcarea în curtea unităţii.

Zis şi făcut! Numai că pentru a putea să o scoată din peisaj, Apă-Canal avea nevoie ca, printr-o hotărâre, fântâna să fie preluată din administrarea societăţii în administrarea Consiliului Local. Apă-Canal a încercat cu frumosul explicând cât de bine ar da fântâna într-un parc al municipiului.

În fişa tehnică se arată că fântâna arteziană, „construită pe investiţii din surse proprii are cinci trepte de cădere a apei, un sistem de recirculare a apei şi este dotată cu electropompă de recirculare, valoarea totală fiind de 3.337,99 lei”.

Viceprimarul liberal Mircea Cristea a fost cel care a tras semnalul de alarmă: „Fântână mai urâtă n-am văzut în viaţa mea!”.

Atât le-a trebuit aleşilor pentru a se răzgândi. Nici în parcuri nu voiau fântâna, nici ascunsă în vreun depozit al Primăriei. Nici măcar gluma preşedintelui de şedinţă, Picu Apostol Roman, nu i-a înduplecat: “Să ştiţi că fiind făcută de Ştefan Ion este făcătoare de minuni!”.

Aleşii au spus NU! Degeaba a făcut apel viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco: „Dacă vreţi să o preluăm în patrimoniul nostru pentru că Apă-Canal e tot a noastră, o preluăm, dacă vreţi să o dăm la alţii, o dăm la alţii, dacă vreţi să o lăsăm acolo, o lăsăm! Unii votăm fără să ştim despre ce este vorba, numai de dragul de a arăta că suntem împotrivă”.

Dar faptul deja fusese consumat, degeaba s-a trezit Picu Roman să spună „Votaţi pentru, vă rog eu!”. S-a mai încercat cumva o strategie, renumărarea voturilor „pentru”, dar degeaba.

Votul negativ al aleşilor nu a făcut altceva decât să lase fântâna exact acolo unde era, în curtea instituţiei. Poate că o vizită de documentare la faţa locului nu le-ar fi stricat consilierilor locali. Gusturile nu se discută, dar de estetica urâtului n-a auzit nimeni?

Citit 851 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.