Apel ISU către gălăţeni: NU mai solicitaţi pompierii pentru pisici!

Apel ISU către gălăţeni: NU mai solicitaţi pompierii pentru pisici!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Criza de personal, combustibil, bani şi timp ne pune ISU în situaţia de a-i ruga pe gălăţeni să apeleze pompieri pentru intervenţii serioase * A fost week-end-ul picioarelor rupte *

Pisicile rămân în pom

Două apeluri de dat jos pisica din copac au pus pompierii pe drumuri în acest week-end, prima dată în Micro 19, iar a doua oară în cartierul Aeroport.

„Facem apel la gălăţeni să nu ne mai solicite pentru problemele legate de pisici scăpate în copaci şi să apeleze oricând la ISU pentru situaţii serioase”, spune locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Care argumentează: „Suntem în criză de personal, în criză de bani – datorită concediilor forţate, pe care lucrătorii ISU oricum le petrec la locul de muncă şi în criză de combustibil”.

Incendii

Pe strada Henry Coandă, la blocul J5, adăpostul improvizat sub scară al unui om al străzii a fost cuprins de flăcări, fiind necesară intervenţia pompierilor.

Pe bulevardul Coşbuc, la blocul B5, a fost cuprinsă de flăcări izolaţia de carton bituminat: „Au ars 10 metri pătraţi de acoperiş, din cauza neglijenţei în exploatarea instalaţiilor de încălzire şi lipire, folosite la reparaţia izolaţiei”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În satul Cruceanu, comuna Rădeşti, gospodarului Grigore Olaru i-au ars sâmbătă 15 tone de furaje (coceni, lucernă şi paie): „Cauza probabilă o reprezintă joaca ca focul a copilului de şase ani al familiei”, confirmă locotenentul Chiriţă.

18 căzuţi pe stradă

Medicii de pe ambulanţele SMURD au avut un week-end plin – 22 de intervenţii, dintre care 18 cazuri de persoane căzute în stradă. 

Purtătorul de cuvânt detaliază: „Majoritatea celor căzuţi pe stradă au avut diverse afecţiuni medicale, cei mai mulţi alegându-se cu traumatisme la picioare. Au fost doar două persoane care abuzaseră de consumul de alcool”.

Accident cerebral la Parfumul Teilor

Căpraru Tinca, de 83 de ani, a fost salvată de la moarte de intervenţia ISU: „Femeia suferise un accident cerebral, lucrătorii ISU spărgând uşa apartamentului de la Parfumul Teilor şi reuşind să o resusciteze. Victima a fost apoi transportată la spital”, încheie locotenentul Chiriţă.

Citit 1412 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.