Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

În cadrul Planul de măsuri „Parcarea – 2018”, poliţiştii locali cu atribuţii pe siguranţă rutieră, au aplicat, în luna noiembrie, 449 sancţiuni contravenţionale, în sumă de 150.980 lei. Şoferii sancţionaţi au acumulat şi 164 de puncte penalizare, care vor fi raportate la Poliţia Rutieră.
Cele mai multe amenzi au fost date de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră şi cei de la ordine publică, pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde şi parcarea pe scuar, conducătorii auto în cauză fiind sancţionaţi conform HCL 260/2018. Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate pentru: autoturisme expuse la vânzare pe domeniul public, autoturisme abandonate pe domeniul public, încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t) ș.a..
În baza Planului de măsuri „Parcarea – 2018”, demarat în luna februarie 2018, s-au aplicat peste 5.600 de sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 1.230.000 de lei.
În decembrie, poliţiştii locali acţionează cu precădere pe strada Brăilei, tronsonul cuprins între strada Dunărea şi strada Oţelarilor; pe strada Barboşi, tronsonul cuprins între strada Oltului şi strada Prelungirea Brăilei; strada Aviator Vasile Craiu; strada Aviator Mircea Zorileanu; strada Al. Ioan Cuza, tronsonul cuprins între strada Gării  şi strada Egalităţii; cartier Siderurgiştilor Vest; strada Dr. Petru Groza şi bulevardul George Coşbuc - tronsonul cuprins între strada Tecuci şi strada Al. Măcelaru.  
Şi pe final de an poliţiştii locali de la ordine publică şi cei de la Serviciul Siguranţă Rutieră vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea următoarelor fapte: oprirea şi staţionarea neregulamentară pe trecerile de pietoni marcate şi semaforizate corespunzător, traversarea prin loc nepermis, precum şi parcarea neregulamentară a autovehiculelor în diferite zone şi cartiere ale municipiului Galaţi.
Reamintim că, pentru fapte referitoare la circulaţia, oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi, altele decât cele prevăzute în OUG 195/2002, sancţiunile sunt cuprinse între 700 şi 2.500 de lei.

Citit 1670 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 18:48

2 comentarii

 • postat de Cetatean Vineri, 14 Decembrie 2018 12:55 5.13.224.*** Link la comentariu
  3
  6

  Politia locala nu are treaba cu siguranta circulatiei.PUNCT
  Toate procesele verbale contestate in instanta au fost anulate, iar pentru 40 de lei noi am platit cam 100 de lei, reprezentand: timpul pentru intocmire, transmitere, martor , etc cam 3 ore, minim / agent, in loc sa fie pe strada sa ne asigure siguranta CETATEANULUI.
  Politistul local e si postas, cand isi face si el treaba pentru care este platit?

  Raportează
 • postat de Mihai Vineri, 14 Decembrie 2018 08:37 86.124.205.*** Link la comentariu
  1
  12

  Pe cind Poliţia Rutieră va amenda si responsabilii din Primaria Galati incepind cu primarul Pucheanu pentru NEASIGURAREA necesarului unui numar decent de locuri de parcare ???
  Dar obiectivul "Amenajare artera de legatura intre Bd. Dunarea si Bd. Marii Uniri", cu nr. de contract 47094/13.04.2016, constructor SC LEMACONS SRL Galati si termen de executie 4 luni, care este si astazi 14 decembrie 2018 in stadiul de panou publicitar se va mai realiza odata sau asteptam sa se scurga perioada de gratie si sa se intoarca in domeniul public al statului şi in administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De la vorbe si pana la fapte este o cale foarte lunga, sau poate se astepta niscaiva alegeri locale ???????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.