Sute de şoferi au rămas fără permis la început de an

Sute de şoferi au rămas fără permis la început de an
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Siguranţa traficului, ordinea şi liniştea publică i-au ţinut în priză pe poliţiştii români în primele zile ale anului, în decurs de numai 24 de ore fiindu-le solicitată prezenţa în peste 2.500 de evenimente. La nivel naţional, peste 10.000 de oameni ai legii au fost mobilizaţi să vegheze la respectarea legii şi la aplanarea conflictelor, poliţiştii constatând, numai într-o singură zi, peste 760 de infracţiuni. Din păcate, autorii faptelor au fost prinşi în flagrant într-un un procent destul de mic.

În urma acţiunilor planificate sau ca urmare a sesizărilor primite, poliţiştii au depistat 27 de persoane care figurau ca urmărite la nivel naţional sau internaţional.

Pentru neregulile constatate, forţele de ordine au aplicat 5.665 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.800.000 de lei, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Un segment aparte, unde s-au raportat printre cele mai multe nereguli, îl reprezintă în continuare traficul rutier. 93 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice au fost constatate în decurs de 24 de ore, agenţii rutieri aplicând ca sancţiuni complementare şoferilor care au încălcat legea penală sau normele contravenţionale, măsura reţinerii permisului de conducere, în 351 de cazuri.

Pentru nereguli care au ţinut de starea vehiculelor, au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.

Citit 2136 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2019 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.