Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
2 comentarii

Românii care primesc pensie lunară de la casele de pensii din România şi trăiesc în afara ţării vor fi obligaţi, conform noii legi a pensiilor, să trimită de două ori pe an autorităţilor un certificat de viaţă, pentru a dovedi că nu au murit.

În caz contrar, nu vor mai primi pensia până la remedierea problemei.

"Pentru a beneficia de drepturile cuvenite în cadrul sistemului public de pensii, beneficiarii drepturilor băneşti acordate de casele teritoriale de pensii, stabiliţi pe teritoriul altor state, au obligaţia de a transmite semestrial, până cel târziu la data de 31 martie, respectiv, 30 septembrie ale fiecărui an, un certificat de viaţă", se arată la alin. (5) al art. 102 din noua lege a pensiilor.

Citit 3556 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 14:07

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro