S-a deschis noul sediu al CAR-ului pensionarilor. ”Mecca” împrumuturilor s-a mutat în Centru (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

S-a deschis noul sediu al CAR-ului pensionarilor. ”Mecca” împrumuturilor s-a mutat în Centru (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Începând de luni, 18 februarie, noul sediu al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galaţi, situat la parterul blocului V3 din apropierea Pieţei Centrale, a devenit operaţional, după ce a fost inaugurat oficial şi sfinţit la sfârşitul săptămânii trecute. Şi tot de luni, el a fost luat cu asalt, fără nicio exagerare, de sute de pensionari.

„Sunt la fel de mulţi cum erau şi la sediul din strada Domnească, numai că acum nu se mai stă la coadă afară, ci toţi oamenii intră înăuntru, unde pot sta pe scaune, ca să fie aşteptarea mai uşoară”, ne spune prof. dr. ec. Ion Lucian Mehedinţi, preşedintele CARP Galaţi.

După cum „Viaţa liberă” a anunţat anterior, toate operaţiunile financiare (acordarea de împrumuturi, plata ratelor la ghişeu etc.) pot fi făcute, de luni, numai la acest nou sediu. Sunt zece ghişee puse la dispoziţia beneficiarilor serviciilor financiare oferite de CARP Galaţi şi alte cinci pentru activitatea de contractare. Foarte curând va fi pus în funcţiune şi aparatul care dă bonuri de ordine. Spaţiul este mult mai generos decât pe Domnească, atât pentru birourile angajaţilor, cât şi pentru clienţii CAR-ului, la etaj. Există chiar şi un minimagazin amplasat la parter, chiar lângă scări, cu produse utile pentru vârstnici, la preţuri mai mici decât cele de pe piaţă.

„Astăzi, organizaţia noastră gălăţeană numără circa 59.000 de membri, în cele patru oraşe şi municipii din judeţ şi în 13 comune, care au în componenţa lor 42 de sate. „Toţi membrii Casei noastre apelează aici la multe servicii strict necesare vieţii de zi cu zi, în mod gratuit sau la tarife modice, servicii efectuate de personal atestat, cum sunt serviciile medicale, atât de necesare persoanelor vârstnice (medicină generală, electrocardiograme, oscilometrie, stomatologie, ecografie, fizioterapie, masaj şi altele), servicii de educaţie şi învăţământ limbi străine (franceză, engleză, italiană, germană), activităţi de cunoaştere, cultură, agrement şi turism, de îngrijire personală, cluburi pentru femei şi pentru bărbaţi, care toate la un loc şi fiecare în parte contribuie la apropiere între oameni şi speranţă”, ne-a spus Ion Lucian Mehedinţi.

În final, să reamintim că la noul sediu de la blocul V3 s-a mutat numai activitatea de tip bancă, cea de creditare, cu împrumuturi, plăţi, încasări. Pe strada Domnească rămân sediul central, secretariatul, Consiliul Director şi administrativul, precum şi toate celelalte servicii ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galaţi: serviciul cultural, turismul, serviciile medicale, frizeria, cizmăria, cluburile, cursurile de limbi străine.

Citit 14046 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.