Petrică Hahui, vicepreşedinte al Federanţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali

Petrică Hahui, vicepreşedinte al Federanţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada 22 – 24 martie 2019, la Alba Iulia, a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România. În cadrul întâlnirilor, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Profesionale a Poliţiştilor Locali „GalPol”, a fost desemnat vicepreşedinte F.N.P.L.R. Din această nouă funcţie, Petrică Hahui va avea în responsabilitate Regiunea 2 Sud - Est, din care fac parte judeţele: Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea şi Constanţa.

„Această responsabilitate mă onorează, însă mă şi obligă în acelaşi timp. Poliţia Locală în România, cu o existenţă de doar nouă ani, a devenit mai mult decât o forţă complementară, este o instituţie de ordine, siguranţă publică şi rutieră, de sine stătătoare cu atribuţii specifice în domeniile comerţului, mediului şi construcţiilor. Este necesar să analizăm eficienţa acestei instituţii, să popularizăm practicile pozitive, cele negative să le eliminăm, indiferent de UAT - urile în care îşi desfăşoară activitatea. În perioada imediat următoare, mă voi deplasa la Poliţiile Locale din Regiunea de Sud - Est, pentru un schimb de experienţă şi pentru a avea la nivel naţional practici şi proceduri comune, adaptate la specificul fiecărei localităţi”, ne-a explicat Petrică Hahui.

Principalele puncte de pe ordinea de zi a şedinţei Adunării Generale a Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România au făcut referire la modificările Legii 155/2010 şi aprobarea statutului poliţistului local. Tot la întâlnirea de la Alba Iulia, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România şi şefii de Poliţii Locale prezenţi la eveniment, au discutat pe tema ridicării restricţiilor şi extinderea accesului la baza de date (persoane şi auto).

Citit 1828 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.