La ei se poate!
Foto: Victor Cilincă

La ei se poate!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Decenii de-a rândul, aleşii noştri locali au ajuns, în documentare şi pentru schimburi de tot felul, din America la Pessac, din Hubei la Bruxelles şi mulţi s-au întors mirându-se şi susţinând că a fost frumos ce-au văzut, dar că "la noi nu se poate face aşa ceva!”

Pentru numai şase lei cu microbuzul, putem vedea însă câte ceva folositor de aplicat chiar la vecinii noştri brăileni. Edilii de acolo au instalat de mult panouri care îndrumă vizitatorul către case memoriale, încă înainte cu kilometri buni de clădirile respective. Iată, de pildă, o „săgeată” de pe Calea Galaţi cu informaţii succinte despre Casa memorială a baritonului Petre Ştefănescu Goangă din Centru (foto 1). Sau, chiar în faţa obiectivelor, precum panoul informativ din Piaţa Traian, care vorbeşte despre vechea biserică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, fostă moschee ridicată în veac XVII, în secolul XIX transformată în biserică ortodoxă (foto 2). Unde mai pui că s-au folosit fonduri europene!

Oraşul nostru de tranzit, în care vezi şi străini, nu-şi semnalează încă de pe arterele principale muzeele, prin panouri atractive.

Citit 1757 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2019 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.