Situaţie încordată la Transurb

Situaţie încordată la Transurb
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb merge mai departe cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, iar astăzi ar urma să fie notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă. Potrivit liderului sindical George Preda, decizia a fost luată de conducerea sindicatului, în urma răspunsului primit de la conducerea companiei publice de transport.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, pe fondul nemulţumirilor privind creşterile salariale, vineri, 12 aprilie, a fost înregistrată notificarea privind declanşarea conflictului colectiv de muncă. Răspunsul conducerii companiei la revendicările salariale nu au fost mulţumitoare pentru sindicalişti.

Conducerea Transurb a argumentat că, în actualele condiţii financiare dificile ale societăţii, nu poate oferi mai mult decât o creştere medie de 180 de lei net pe salariat, cu echilibrarea veniturilor obţinute de persoanele cu aceeaşi funcţie, aceeaşi vechime şi aceeaşi experienţă în întreprindere. Sindicaliştii speră că vor obţine mai mult în urma concilierilor la care îi va chema ITM, în urma înregistrării conflictului colectiv de muncă. Dacă nu, următorii paşi sunt grevele, greva de avertisment şi greva propriu-zisă.

Citit 2737 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.