Gălăţenii sunt aşteptaţi la Pelerinajul de Florii
Foto: arhiva VL

Gălăţenii sunt aşteptaţi la Pelerinajul de Florii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu o zi înainte de Florii, gălăţenii sunt invitaţi la cea de-a X-a ediţie a Pelerinajului dedicat acestei zile. Ca în fiecare an, pelerinii sunt așteptați, sâmbătă, la Biserica ,,Vovidenia“, de la ora 15,30, urmând ca alaiul să se pună în mişcare de la ora 16,00. Conform celor de la Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, coloana de pelerini va porni în procesiune pe strada Domnească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde va avea loc slujba Litiei praznicului, iar ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi pe tinerii participanţi.

Pelerinajul dedicat zilei de Florii va avea loc şi la Tecuci, creştinii fiind aşteptaţi la bisericile „Înălţarea Domnului“, „Sf. Nicolae“ şi „Adormirea Maicii Domnului“, începând cu ora 15,30. De la ora 16,00, grupurile de credincioşi se vor deplasa în procesiune spre biserica „Sfântul Gheorghe“, unde toţi vor participa la slujba Litiei.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, pelerinajul se desfăşoară şi în alte centre devenite deja tradiţionale: Târgu Bujor, Corod, Matca, Lieşti-Buceşti-Şerbăneşti,  Bereşti, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicoreşti şi Toflea (jud. Galaţi), dar şi Însurăţei, Făurei şi Ianca (jud. Brăila). Pelerinajul în aceste localităţi se va organiza cu plecare de la ora 15,40, astfel încât la ora 16,00 să se ajungă la bisericile centrale din respectivele localităţi, unde vor participa la slujba Litiei.

Citit 2476 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.