Maraton în memoria primului gălăţean căzut în Afganistan

Maraton în memoria primului gălăţean căzut în Afganistan
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un eveniment cu triplă semnificaţie va avea loc joi, 25 aprilie 2019, în judeţul Galaţi. Cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române, sărbătorită în mod tradiţional pe 23 aprilie, a Zilei Municipiului Tecuci, care îl are ca patron spiritual pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, şi împlinirii, pe 24 aprilie, a 14 ani de când slt. (p.m.) Narcis Şonei, militar în cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, a căzut la datorie în Afganistan, doi alergători de cursă lungă ai cauzelor nobile vor alerga până la Tecuci, cum altfel decât pentru un scop umanitar.

Laurenţiu Cobzaru, din cadrul Centrului Secundar de Pregătire pentru Luptă de la Smârdan, şi Costel Mazâlu, militar în cadrul ISU Brăila, vor parcurge cursa până în municipiul din nordul judeţului ca să îi ajute, în preajma Sărbătorilor Pascale, pe copiii defavorizaţi din familii nevoiaşe ori din centre de plasament.

Cei care doresc să le fie alături și sa ia parte la acest proiect de suflet printr-o donaţie, sunt rugați să apeleze numerele de telefon 0742795877 (Mircea Totolici) şi 0753699934 (Liliana Apostu).

Traseul parcurs în cadrul acestui ultramaraton se desfăşoară pe ruta Poligonul Smârdan - Schela - Pechea - Valea Mărului - Matca - Tecuci, urmând ca maratoniştii să ajungă în faţa Primăriei din municipiu în jurul orei 16,00. Aici vor înmâna două drapele, unul reprezentanţilor autorităţilor locale şi un altul lui Liviu Şonei, fratele lui Narcis Şonei, infanteristul căzut la datorie în misiunea pe care Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei" Galaţi a desfăşurat-o în Afganistan, în 2005.

Citit 3205 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.