Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un eveniment cu triplă semnificaţie va avea loc joi, 25 aprilie 2019, în judeţul Galaţi. Cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române, sărbătorită în mod tradiţional pe 23 aprilie, a Zilei Municipiului Tecuci, care îl are ca patron spiritual pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, şi împlinirii, pe 24 aprilie, a 14 ani de când slt. (p.m.) Narcis Şonei, militar în cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, a căzut la datorie în Afganistan, doi alergători de cursă lungă ai cauzelor nobile vor alerga până la Tecuci, cum altfel decât pentru un scop umanitar.

Laurenţiu Cobzaru, din cadrul Centrului Secundar de Pregătire pentru Luptă de la Smârdan, şi Costel Mazâlu, militar în cadrul ISU Brăila, vor parcurge cursa până în municipiul din nordul judeţului ca să îi ajute, în preajma Sărbătorilor Pascale, pe copiii defavorizaţi din familii nevoiaşe ori din centre de plasament.

Cei care doresc să le fie alături și sa ia parte la acest proiect de suflet printr-o donaţie, sunt rugați să apeleze numerele de telefon 0742795877 (Mircea Totolici) şi 0753699934 (Liliana Apostu).

Traseul parcurs în cadrul acestui ultramaraton se desfăşoară pe ruta Poligonul Smârdan - Schela - Pechea - Valea Mărului - Matca - Tecuci, urmând ca maratoniştii să ajungă în faţa Primăriei din municipiu în jurul orei 16,00. Aici vor înmâna două drapele, unul reprezentanţilor autorităţilor locale şi un altul lui Liviu Şonei, fratele lui Narcis Şonei, infanteristul căzut la datorie în misiunea pe care Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei" Galaţi a desfăşurat-o în Afganistan, în 2005.

Citit 1942 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 18:04

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro