Vopsea de ouă expirată de trei ani

Vopsea de ouă expirată de trei ani
Amenzi „pascale” pentru comercianţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

40 de operatori economici care comercializează produse specifice sărbătorilor pascale au fost verificaţi de comisarii gălăţeni de la Protecţia Consumatorilor. Controalele s-au soldat cu două avertismente şi 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 136.400 de lei. S-au oprit temporar de la comercializare produse etichetate necorespunzător, în valoare de 6.538 lei, şi s-au scos de la vânzare produse expirate şi neconforme, cu o valoare totală de 9.620 de lei.

Conform bilanţului prezentat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi, şapte operatori economici comercializau, în vrac, diverse sortimente de carne congelată şi refrigerată, fără a fi însoţite de elemente de identificare, neputându-li-se determina termenul de valabilitate. De asemenea, şase magazine vindeau produse din carne expirate sau cu data durabilităţii minimale ilizibilă. S-au oprit astfel de la vânzare 40 kg de preparate, în valoare totală de 2.750 de lei.

La trei magazine se vindeau ouă în vrac fără nicio informaţie pentru consumatori, iar la altul existau informaţiile, dar acestea dovedeau că ouăle erau expirate. Un alt magazin, din mediul rural, vindea vopsea de ouă expirată din 2016!

Nici produsele de patiserie controlate nu s-au dovedit toate în regulă. S-au descoperit cozonaci, pască, checuri etichetate incomplet sau deloc, iar alte produse aveau termenul de valabilitate şters sau modificat. Alte produse, gen biscuiţi sau prăjituri, aveau în denumire sintagma „de acasă” sau „de casă”, inducând în eroare consumatorii şi creându-le impresia că sunt făcute ca acasă, adică fără aditivi, deşi în realitate nu era deloc aşa.

Nu în ultimul rând, comisarii CJPC Galaţi au descoperit bomboane şi figurine de ciocolată expirate sau comercializate în vrac fără niciun element de identificare.

Citit 1579 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.