Migranţi ascunşi sub un autocar înmatriculat în Republica Moldova

Migranţi ascunşi sub un autocar înmatriculat în Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Z.V. în vârstă de 36 de ani. Bărbatul conducea un autocar marca Scania, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse sub autocar, pe puntea din spate, două persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de călătorie.

În urma cercetărilor preliminare efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria şi Libia, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani şi au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.

Totodată, şoferul autocarului a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa celor doi bărbaţi ascunşi sub mijlocul de transport pe care îl conducea.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei doi cetăţeni străini şi de trafic de migranţi faţă de şofer, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citit 1699 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.