Pentru conducere fără permis se face puşcărie

Pentru conducere fără permis se face puşcărie
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cei care se urcă la volan fără a avea carnet de conducere ar trebui să se gândească de două ori şi să nu îşi facă mari speranţe că, în cazul în care sunt prinşi, scapă cu o amendă penală sau cu câteva luni cu suspendare.

Tot mai mulţi şoferi fără drept ajung după gratii, cel mai recent caz în care poliţiştii l-au condus în penitenciar pe un astfel de "viteaz" înregistrându-se, la Galaţi, la finele săptămânii trecute. Este vorba despre un gălăţean de 31 de ani, urmărit naţional după ce instanţa de judecată l-a găsit vinovat de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, aplicându-i o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare. Tânărul a fost deja încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

Cu toate acestea, numărul persoanelor care se urcă la volan fără a deţine dreptul de a conduce este în continuare constant. Un tânăr de 19 ani, din Galaţi, a fost tras pe dreapta pe un bulevard din Galaţi, poliţiştii Secţiei 4 constatând că acesta avusese curajul să iasă în trafic în toiul zilei, deşi nu obţinuse carnetul de conducere. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un alt tânăr de 26 de ani, oprit în trafic pe Calea Prutului. În ambele cazuri, poliţiştii le-au deschis dosare penale "curajoşilor". Pedeapsa prevăzută pentru această faptă este închisoarea cuprinsă între unu şi cinci ani.

Citit 3330 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.