Inundații la Smârdan după o ploaie torențială
Foto: Arhiva VLG

Inundații la Smârdan după o ploaie torențială
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În urma avertizării de Cod Portocaliu, localitatea Smârdan din județul Galați a fost acoperită de ape. O ploaie torențială a făcut ca apa să se acumuleze în mai multe curți din localitate. Apa a intrat și într-un imobil, fiind afectate două camere, dar și într-un magazin și în clădirea în care funcționează cabinetul medical. 

Imediat ce și-au văzut curțile pline cu apă, localniciii au sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise două echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați. Pompierii au acționat cu motopompe pentru a scoate apa din curțile oamenilor. 

Pentru o perioadă scurtă de timp, a plouat și cu grindină de mici dimensiuni, dar nu au fost înregistrate pagube. 

Județul nostru a fost sub avertizare de Cod Portocaliu, fiind trimis și mesaj de atenționare prin sistemul Ro-Alert. Codul portocaliu a expirat, dar județul nostru va rămâne însă sub avertizare de Cod galben de vreme rea, fiind așteptate ploi torențiale, vânt puternic și grindină de mici dimensiuni.


Autoritățile avertizează populația că județul Galați se află sub avertizare de Cod Portocaliu de vreme severă imediată. Prin sistemul de alertare RO-ALERT, populația este sfătuită de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență să rămână în case, pentru că sunt așteptate averse torențiale ce vor cumula 35 -40 l/mp, frecvente descărcări electrice, dar și grindină de medii și posibil mari dimensiuni. Conform DSU, avertizarea este valabilă până la ora 18,10 și vizează mai multe localități din județ, dar există posibilitatea ca avertizarea să fie prelungită.

Citit 7882 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.