O comedie spumoasă, cu muzică fermecătoare

O comedie spumoasă, cu muzică fermecătoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţenii sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică, pe 1 şi 2 iunie, de la ora 19,00, la premiera "Elixirul dragostei", operă comică în două acte scrisă de Gaetano Donizetti. Este o comedie spumoasă, care se joacă, începând cu anul premierei – 1832, şi până astăzi, cu săli pline şi case închise. Succesul operei este asigurat de muzica fermecătoare şi cuceritoare a lui Donizetti.

"Va fi o premieră de succes", susţine dirijorul spectacolului, maestrul Cristian Sandu (Cluj-Napoca). Acesta a spus că a avut o colaborare foarte bună cu întreaga echipă a teatrului: "Este o performanţă a teatrului gălăţean pe care şi-o permit foarte puţine instituţii similare din ţară de a avea pentru o premieră distribuţie dublă, formată numai din angajaţii proprii. De fiecare dată când vin la Galaţi mă bucur să găsesc aici voci foarte bune, care promit, unele dintre ele aflate deja pe firmamentul naţional şi internaţional. E bine că există şi un public obişnuit să vină în sala de spectacol, ceea ce dă măsura performanţei teatrului", spune dirijorul Cristian Sandu. Acesta a mai adăugat că opera lui Donizetti este una deosebit de ofertantă atât pentru public, cât şi pentru protagoniştii scenei, cărora le pune foarte bine în valoare latura actoricească. 

Regia îi aparţine lui Adrian Mărginean, care recunoaşte că are o afinitate deosebită pentru comedia lui Donizetti, întrucât în "Elixirul dragostei" a primit, în urmă cu nouă ani, primul rol într-o operă. "Mi-am dorit o montare clasică, am mers mult pe ideea de rustic şi am rămas fidel partiturii şi textului original, deşi spectatorii vor descoperi şi câteva surprize", spune regizorul Adrian Mărginean. Regizorul consideră că a optat pentru păstrarea textului limba italiană, deoarece nu se alterează astfel farmecul muzicii. Totuşi, beneficiind de subtitrare, spectatorii se vor putea bucura de umorul şi de diferitele întorsături de situaţii cu care este presărată opera bufă "Elixirul dragostei". Scenografia este semnată de Rodica Gherghinoiu, care a contribuit şi la realizarea unor costume. Spectatorii vor putea admira în spectacol şi costume inspirate, care poartă semnătura lui Simion Mărculescu şi au fost create pentru altă producţie a Liricului gălăţean. Distribuția este una numeroasă: Adelina Diaconu/ Rodica Ștefan (Adina), Florin Bobei/ Adrian Mărginean (Nemorino), Dominic Cristea (Dulcamara), Constantin Lupu/ Marin Șchiopu (Belcore), Florentina Soare/ Antonia Cosmina Stancu (Gianetta), Ovidiu Ghioc (asistent Dulcamara), Petre Burcă (un trompetist), Angelo Stanciu (Caporal), Marius Bacalu, Doru Cimpoeru, Viorel Huru, Alexandru Macovei, Bogdan Pârvu (Soldaţi).

Citit 1185 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.