Regal de Rusalii la Biserica Romano-Catolică PSALTERION

Regal de Rusalii la Biserica Romano-Catolică PSALTERION

Concert Ansamblul PSALTERION
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Duminică, 9 iunie 2019, începând cu ora 12,00, la Biserica Romano-Catolică din Galaţi de pe strada Domnească, nr. 88, va avea loc Recitalul vocal-instrumental „ADIEMUS”, în interpretarea Ansamblului PSALTERION, coordonat de prof. dr. Gabriel Bulancea, prodecanul Facultății de Arte. Componența ansamblului este alcătuită din actorul Vasile Dănilă, soprana Adelina Diaconu, soliștii instrumentiști Ilona Văduva (vioară), Anișoara Negură (oboi), Cristian Dumea (orgă), Gabriel Bulancea (chitară), alături de studentele Elena Chirvase și Andreea Marin, de la Facultatea de Arte a UDJG.

În program regăsim prelucrări și aranjamente din creația compozitorilor Karl Jenkins, Francesco Maria Zuccari, Francis Poulenc, Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Camille Saint-Saens, dar și texte din Francisc de Assisi, Augustin de Hipona, Nichita Stănescu, Tenesse Williams. Regia artistică este semnată de Adrian Mărgean, iar videoproiecțiile sunt asigurate de Victor Mihăilescu.

”Acest recital vine ca un dar de la Duhul Sfânt, în marea zi de Rusalii, pe care noi, romano-catolicii, o vom celebra duminică”, ne-a declarat Cristian Dumea, preotul paroh al comunității romano-catolice din urbe.

Citit 886 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 17:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro