Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va acorda o indemnizaţie de 400 de lei lunar pentru persoanele care vor să ia în întreţinere un copil aflat în grija statului. Premierul a spus şi că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) va fi obligată să ajute tinerii care ies din protecţia socială să îşi găsească un loc de muncă şi cazare.

„Aprobăm astăzi (miercuri - n.r.) noi măsuri pentru a sprijini dezvoltarea serviciilor alternative de protecţie a copiilor aflaţi în grija statului, astfel încât să se poată bucura de o mai bună îngrijire în case de tip familial. Pentru că România şi-a asumat ca până la finalul anului viitor să închidă instituţiile de tip vechi de îngrijire a copiilor, încurajăm plasamentul în familia extinsă sau la rude”, a anunţat Viorica Dăncilă.

„Intervenim şi pentru sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie social. În acest sens, reglementăm obligaţia pentru DGASPC să îi ajute în căutarea unui loc de muncă şi a unui loc de cazare şi să ţină legătura cu ei timp de încă doi ani după ce părăsesc sistemul de protecţie socială. De asemenea, stabilim pentru aceşti tineri o indemnizaţie socială mai mare, de la valoarea unui salariu de bază minim brut pe ţară la valoarea a trei salarii minime brute”, a adăugat Dăncilă.

Citit 632 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 19:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro