Alimentarea cu apă a Brăilei, salvată de APDM

Alimentarea cu apă a Brăilei, salvată de APDM
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vinerea trecută, pe 7 iunie, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CN APDM) SA Galaţi a fost solicitată să intervină, în regim de urgenţă, la o acţiune de depoluare în localitatea brăileană Chiscani, pe canalul de aducţiune ce preia apa din Dunăre, într-o zonă aflată în apropierea Staţiei de pompare şi alimentare a municipiului Brăila.

"Am primit comanda fermă să intervenim cu toată logistica, în regim de maximă urgenţă, pentru depoluarea zonei unde, pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, apa era acoperită de irizaţii de ulei. Având în vedere că APDM este singura instituţie din regiune care deţine nave specializate şi echipamente de intervenţie pentru sistarea poluării accidentale pe Dunăre şi ţinând cont de amploarea, gravitatea şi consecinţele nefaste ale evenimentului produs, s-a intervenit cu trei nave specializate: Depol 6, Ecoexpres si Eco Dunărea 2. Intervenţia a avut loc în perioada 7-12 iunie, prin închiderea şi limitarea zonei afectate de poluare, utilizându-se materiale de intervenţie (baraj gonflabil, baraj absorbant, absorbant produse petroliere, dispersant biodegradabil)", au declarat pentru "Viaţa liberă" reprezentanţii APDM.

Conform acestora, dacă APDM nu intervenea, urmările ar fi fost foarte grave; alimentarea cu apă a municipiului Brăila ar fi trebuit întreruptă pentru o perioadă mai lungă, deoarece ar fi fost necesară curăţarea bazinelor decantoare, a pompelor de alimentare cu apă etc.

Citit 1682 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.