Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Galaţi. Concurs, târg de meşteri populari şi filme cu reducere

Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Galaţi. Concurs, târg de meşteri populari şi filme cu reducere
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galați îi invită pe gălăţeni să participe la două evenimente organizate cu ocazia Sânzienelor, când se sărbătoreşte şi Ziua Iei. Astfel în perioada 21-23 iunie, suntem aşteptaţi, cu mic, cu mare, la "Târgul Meșterilor Populari", dar şi la a treia ediţie a "Festivalului Iei la Dunărea de Jos - PoveștIE", manifestări ce se vor derula pe Aleea pietonală din zona "P"-urilor (prelungirea Domnească).

Târgul Meșterilor Populari de la Galaţi reuneşte, şi în acest an, meşteri populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Iaşi, Suceava, Argeş, Neamţ, Brăila, Maramureş, Republica Moldovei şi Galaţi. În cele trei zile, cât va dura târgul, gălăţenii le vor putea admira meșteșugul, vor putea cumpăra obiecte lucrate manual, dar vor avea şi ocazia să urmărească spectacolele organizate cu acest prilej. Vineri, 21 iunie, de la ora 17,00, Fanfara "Valurile Dunării" va interpreta muzică de promenadă, iar sâmbătă, 22 iunie, de la aceeaşi oră, a fost programat un spectacol folcloric cu Ansamblul "Doina Covurluiului".

Pe 23 iunie, tot în zona P-urilor, va avea loc a treia ediţie a "Festivalului Iei la Dunărea de Jos - PoveștIE". Evenimentul va începe la ora 11,00, şi va cuprinde şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii de pictură şi de obiecte tradiţionale, Târgul meşterilor populari, spectacol folcloric şi concursul "Cea mai frumoasă ie".

Concurs pentru cea mai frumosă ie

La concursul din cadrul festivalului sunt invitați să participe elevi, studenţi, adulţi pasionaţi de folclor autentic, în special de costumul popular, din municipiul şi judeţul Galaţi, care vor aduce elemente reprezentative pentru zona din care provin şi se vor oferi premii consistente pentru cea mai frumoasă ie, cu cea mai frumoasă poveste.

Gălăţenii sunt invitaţi de la ora 18,00 la un spectacol folcloric deosebit cu Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" din Ploieşti, împreună cu soliştii Gelu Voicu, Adrian Bratu Deaconu, Traian Frâncu şi Gigi Stoica. Intrarea va fi liberă.

Reduceri la biletele pentru film

Luni, 24 iunie, cei care vor veni îmbrăcaţi în ie la Cinematograful "Prof. Ioan Manole" de la Casa de Cultură a Sindicatelor vor intra la orice film va rula în ziua respectivă şi vor plăti doar jumătate de bilet. Spectatorii care vor alege să se răcorească pe terasă vor avea o surpriză: "Din partea casei, vor fi prăjiturile bunicii: chec, nuci umplute, faguri. Şi dacă tot ne-am adus aminte de bunica, vă vom servi cu dulceaţă bună, alături de un pahar cu apa rece!", promit organizatorii.

Citit 8586 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.