Peste 8.000 de gălăţeni au apelat la ajutorul poliţiştilor locali

Peste 8.000 de gălăţeni au apelat la ajutorul poliţiştilor locali
Numărul sesizărilor telefonice a crescut în ultimul an de zile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada iunie 2018 - iunie 2019, peste 8.000 de cetăţeni au sunat la numărul scurt de telefon 955, pus la dispoziţia gălăţenilor de Poliţia Locală.

Conform unei statistici, cele mai multe sesizări, în jur de 2.500, au vizat aspecte legate de tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public şi provocarea de scandal. Gălăţenii s-au mai plâns de blocarea garajelor (1.200), construcţii fără autorizaţie (400), aspecte legate de curăţenia localităţii (400), probleme legate de activitatea de comerţ (200).

Trebuie precizat că, la Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi, anterior implementării numărului 0236/955, pentru perioada iunie 2017 - iunie 2018, numărul de sesizări prin Dispeceratul instituţiei era de 3.500.

"În această perioadă, numărul de sesizări a crescut foarte mult, acestea fiind diverse, şi anume din domeniul asigurării ordinii publice, siguranţei rutiere dar şi al respectării normelor la regimul comerţului, protecţiei mediului şi autorizării construcţiilor. Cetăţenii apelează la serviciile instituţiei pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă şi se bucură în majoritatea cazurilor de operativitatea intervenţiei poliţiştilor locali. De asemenea, o dată cu instalarea pe autospecialele Poliţiei Locale a sistemelor GPS, a crescut capacitatea de a dirija în timp optim echipajele din teren la locul producerii evenimentelor pe principiul "cel mai apropiat echipaj intervine", chiar dacă anumite fapte nu sunt de competenţa noastră", ne-a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 1391 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.