Insula a ieşit din nou din apele Dunării

Insula a ieşit din nou din apele Dunării

Evaluaţi acest articol
(62 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pământ în mijlocul Dunării! Insula pe care anul trecut liberalii gălăţeni au scris „La naiba, PSD”, cu litere săpate în nisip, şi care a fost, mai apoi, scena unui protest la adresa viceprimarului UNPR, Picu Apostol Roman, comunitatea RO100 Curatam Galatiul arborând un banner pe care scria „Sex, drugs & pacanele”, a ieşit din nou la iveală din apele fluviului. Limba de pământ este deja vizibilă de pe Faleza Superioară şi cine ştie ce alte manifestări inedite ar putea găzdui.
Cert este că, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a luat în serios procesul de formare a acestei insule în apropiere de malul drept al fluviului, nu departe de Trecere bac. Teritoriul a fost cartografiat, în primul rând din raţiuni de securitate a navigaţiei, dar şi în vederea studierii dinamicii insulei. Potrivit AFDJ, insula apare la Galaţi când cota fluviului scade sub 200 cm. Dacă la Galaţi am avea cota zero, atunci lungimea insulei ar fi de 2 km.

Citit 4260 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2019 18:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro