La Primărie, doar o gripă e confirmată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În după-amiaza zilei de ieri, apăruseră zvonuri potrivit cărora încă un funcţionar al Primăriei Galaţi ar suferi de gripă pandemică * „Nu am primit nicio astfel de confirmare”, a precizat directorul DJSP Galaţi, dr. Valentin Boldea *Până acum, doar îmbolnăvirea viceprimarului Nicuşor Ciumacenco s-a confirmat epidemiologic  *

Avem însă un alt caz de gripă confirmată (o tânără de 28 de ani) şi 32.000 de doze de vaccin antigripal la dispoziţie

Ultimele zile au adus doar confirmarea a încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A(H1N1), potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică  (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea. Primul caz este al elevei de 16 ani despre care cotidianul nostru vă informa  în ediţia de ieri, iar cel de-al doilea,  al unei tinere de 28 de ani, care lucrează în Capitală, dar revenise acasă.

Ambele paciente erau ieri izolate la domiciliu şi se aflau sub tratament de specialitate. Directorul DJSP Galaţi nu a confirmat, însă, zvonurile potrivit cărora un alt funcţionar public din cadrul Primăriei ar avea gripă nouă. „Nu am primit nicio confirmare de infectare cu A(H1N1), în afara celor două prezentate deja”, a declarat dr. Boldea. Singurul a cărui infectare cu A(H1N1) a fost confirmată epidemiologic de către Institutul Cantacuzino este  viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Numărul total îmbolnăvirilor confirmate, în judeţ,  din aprilie 2008 până în prezent a crescut la 137, iar cel al deceselor survenite pe fondul infectării cu A(H1N1) a rămas la cinci.

În tot acest timp, campania de vaccinare continuă, populaţia Galaţiului având la dispoziţie încă circa 32.000 de doze de vaccin pentru a se imuniza.

Citit 808 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.