Volkswagen accidentat de-un capac

Volkswagen accidentat de-un capac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi gălăţeni au trecut cu maşina peste un capac de canalizare întredeschis * Din pricina impactului, s-au declanşat airbagurile autoturismului, iar cei doi au suferit o zdruncinătură de pomină * Repararea maşinii va costa mii de euro * Omul e hotărât să nu lase Primăria să-i scape cu una, cu două, după câte a pătimit ieri dimineaţă *

Iarna, pe strada Dogăriei, nu prea e de mers cu maşina! S-a convins de asta George Loide, un bărbat de 67 de ani care îşi aducea soţia la serviciu, ieri dimineaţă, în jurul orei 5.45, cu un Volkswagen Golf.

Cum strada era acoperită de zăpadă proaspătă şi afânată, şoferul cu 30 de ani de experienţă la volan nici n-ar fi avut cum să vadă că unul dintre capacele de canalizare (prevăzută cu un sistem de deschidere cu balama) era ridicat.

Şoferul şi-a condus maşina peste canalizarea mascată de omăt, a lovit capacul, iar ceea ce a urmat s-a dovedit a fi un adevărat coşmar pentru cei doi ocupanţi ai autovehiculului.

Din pricina impactului, s-au declanşat airbagurile, astfel că atât şoferul cât şi soţia sa (pasager pe locul din dreapta) au avut parte de o buşitură zdravănă.

George Loide şi-a dus imediat soţia la Urgenţe, pentru a se asigura că impactul nu i-a provocat vreo leziune serioasă. Din fericire, se pare că doamna a scăpat din neaşteptata aventură fără răni grave.

Reparaţiile maşinii costă mii de euro

Maşina accidentată a suferit avarii serioase.

„Mă costă acum vreo 200 de milioane de lei vechi ca să o repar” ne-a spus cu năduf George Loide, consternat de faptul că, susţine dumnealui, nimeni din cadrul Primăriei nu s-a obosit să-i explice cine este de vină pentru dimineaţa de coşmar pe care tocmai a trăit-o.

În primul rând, şoferul se plângea că i s-a spart baia de ulei, iar reparaţiile nu sunt tocmai ieftine. În plus, la maşina pe care o conducea, ca şi la aproape toate celelalte de fabricaţie străină, airbagurile sunt mascate în spatele bordului, aşa că, odată declanşate, distrug atât bordul cât şi volanul.

Alte reparaţii şi alţi bani pe care proprietarul maşinii trebuie să-i plătească. Sunt şi cazuri în care proprietarul ajunge să dea mai mulţi bani pe astfel de reparaţii decât pe maşina cumpărată la second-hand.

Nu ştim exact dacă suma de 200 de miloane de lei vechi este exact cea pe care gălăţeanul va trebui să o plătească (nici măcar o firmă de asigurări nu ar putea spune, înainte să examineze maşina) dar vă spunem cu siguranţă că nu va scapă fără o cheltuială minimă de vreo 150 de milioane de lei vechi.

Aşa, că tot e pensionar!  Singura şansă de scăpare a gălăţeanului este să fi avut o asigurare CASCO plătită la zi. Nu spunem acum că nu ar avea, dar, judecând după cât de supărat şi de agitat era ieri, după accident …    

Cine e de vină?

Să fie de vină cei care n-au deszăpezit strada, sau cei care au lăsat capacul întredeschis?

Indiferent cum ar fi, bărbatul  - care a tras deja o ditai sperietură şi mai trebuie să scoată şi o căruţă de bani din buzunar  - susţine că îşi va căuta dreptatea până în pânzele albe şi că nu va lăsa Primăria să scape aşa, cu una, cu două.

Capacul pe care George Loide l-a smuls cu maşina a fost dus de reprezentanţii autorităţilor în curtea unei femei din zonă care, speriată ne-a spus:

„Pozaţi-l, luaţi-l dacă vreţi, că n-am nevoie de el, dar să nu spuneţi că l-am furat eu!”.  Cu calm, că despre altceva vorbim noi aici!

Dincolo de comicul acestui ultim episod, rămâne tragicul eveniment petrecut pe o stradă de altfel destul de circulată din oraş.  Din gaura de canal rămasă acum fără capac răsare o creangă uscată.

E un semn, pus ulterior, pentru ceilalţi şoferi care trec prin zonă: „Ocoliţi zona fatidică!”.

Oricum, locul bizarului accident era semnalizat, ieri, chiar de maşina lui George Loide. „Nici n-am de gând s-o mişc, să vină ei să mi-o ridice”, spunea supărat bărbatul. 

„Aşa ceva nu se poate”, conchide, indignat, George Loide. De acord: cineva trebuie să plătească şi daunele materiale şi speriatura.

Şi de ce ar face-o dumnealui, dacă tot n-are nici o vină?   

Citit 1781 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.