Controale la agenţii economici din Galaţi. Au intrat în legalitate după ce au primit amenzi

Controale la agenţii economici din Galaţi. Au intrat în legalitate după ce au primit amenzi
Verificările i-au vizat şi pe comercianţii din Piaţa Micro 17 şi Piaţa Micro 39
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Timp de două luni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale alături de cei de la Biroul de Evidenţă a Persoanelor, au derulat ample acţiuni de control la operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe strada Brăilei. Agenţii economici au fost verificaţi dacă deţin autorizaţiile necesare funcţionării legale.

În urma acestor acţiuni, oamenii legii au verificat un număr de 582 de operatori economici şi au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 158.600 de lei. Amenzile au fost date pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare prevăzute de lege (conform prevederilor HCL 260/2018) şi comerţ în zone neautorizate (Legea 12/1990). Într-o singură situaţie poliţiştii locali, pentru neregulile constatate, conform prevederilor OG 99/2000, au luat decizia de a suspenda activitatea unui operator economic.

Din totalul numărului de agenţi economici verificaţi, 249 deţineau „Acordul privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice” şi/sau „Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică”. De asemenea, pentru 103 operatori economici s-a constatat că nu erau necesare autorizaţii din partea autorităţilor publice locale.

Reamintim că, şi în 2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au întreprins acţiuni similare, în urma cărora jumătate din cei 249 de agenţi economici care în prezent deţin autorizaţiile necesare funcţionării legale, au fost,  la data respectivă, sancţionaţi.

În cele două luni de controale, pentru protejarea populaţiei, dar şi în vederea derulării unui comerţ civilizat, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au desfăşurat acţiuni de verificare a agenţilor economici şi a persoanelor fizice care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Micro 17 şi Piaţa Micro 39.

În urma controalelor din cele două locaţii, oamenii legii, pentru comerţ în zone neautorizate/lipsă acte de provenienţă, desfăşurarea activităţilor de comerţ fără a deţine „Acordul privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice” şi/sau „Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică” şi lipsa autorizaţiilor de funcţionare prevăzute de lege, au aplicat un număr de 22 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 17.000 de lei, fiind confiscate şi bunuri în valoare de peste 1.400 de lei.

Citit 2359 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.