Noaptea cercetătorilor, la a VI-a ediţie. INTRARE LIBERĂ

Noaptea cercetătorilor, la a VI-a ediţie. INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, prin platforma Reform, îi invită pe cei pasionaţi de ştiinţă la Noaptea Cercetătorilor Europeni, ce va avea loc în corpul D din Campusul Ştiinţei, pe 27 septembrie, în intervalul orar 17,00-22,00. Cu mic cu mare, gălăţenii sunt aşteptaţi să afle lucruri noi din domeniul ingineriei, roboticii, industriei alimentare şi acvaculturii, medicinei şi mediului, arhitecturii navale să caute răspunsuri şi să descopere oamenii din spatele experimentelor.

Elevii vor putea participa la un atelier interactiv de imprimare 3D, pus la cale de Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor de la Facultatea de Inginerie, apoi vor putea vizita Laboratorul de robotică al celor de la Automatică şi Calculatoare, vor afla care sunt “Minunile ştiinţei” de la membrii Centrului European de Excelenţă pentru Mediu şi vor putea răspunde la întrebarea “Sport sau magie?” cu ajutorul celor de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Ca la celelalte ediţii, cercetătorii de la Facultea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor vor încerca să îi atragă pe micii exploratori de partea lor cu ajutorul unor teme atractive: “Culori şi beneficii în farfurie”, “Vara continuă cu valuri de băuturi răcoritoare” şi “Fructe şi legume - idei inovatoare pentru acasă”. În Corpul Q, situat pe strada Carnabel, vizitatorii vor fi iniţiaţi în tainele acvaculturii. Vor fi ateliere de creaţie, şedinţe de lucru la microscop şi o prezentare pe sinteme acvaponice sau unelte şi tehnici de pescuit. Pe lângă toate acestea, interesante se anunţă: atelierul de creaţie al celor de la Facultatea de Arte, o evocare a personalităţilor Galaţiului prin proiectare de film, cu ajutorul celor de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie şi experimentele criogenice ale celor de la Criomec.

Noaptea Cercetătorilor le oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a se face cunoscuţi publicului larg. Evenimentul se organizează în România din 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Intrarea este liberă.

Citit 3818 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2019 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.