100 de euro ca să scape de dosar penal

100 de euro ca să scape de dosar penal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat, cu rechizitoriu, dosarul penal constituit în urma unor denunţuri formulate de către doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Galaţi şi a trimis în judecată un inculpat cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Ancheta în această cauză a început pe data de 2 iulie, când lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au fost sesizaţi telefonic de un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Galaţi – Secţia 6 Poliţie Rurală Tecuci, cu privire la faptul că un bărbat a încercat să îi ofere mită.

Poliţistul a povestit că, împreună cu colegul său, a oprit în trafic, pe raza comunei Ghidigeni, un autoturism condus de către inculpat. Cu ocazia controlului efectuat, au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, fapt pentru care l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci pentru a fi testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Pe timpul deplasării către sediul poliţiei, bărbatul i-a promis acestuia, cât şi colegului său suma de 100 de euro, în scopul de a-i determina să nu-l testeze şi să nu ia măsurile legale. Poliţiştii au refuzat categoric promisiunile repetate ale persoanei şi, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, moment în care agenţii de poliţie i-au comunicat că i se va întocmi dosar penal şi că va fi condus la Spitalul Municipal Tecuci în vederea recoltării probelor de sânge” au reţinut anchetatorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

Citit 930 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.