Donarea sandalelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Biblioteca Românească din Freiburg: Un grup de iniţiativă, care doreşte păstrarea şi relansarea Bibliotecii şi Institutului Român de Cercetări din Freiburg, a redactat o scrisoare deschisă din care redăm un fragment:”

Am luat la cunoştinţă despre trista situaţie financiară în care se zbate acest lăcaş de cultură şi tradiţie românească sprijinit în trecut de somităţi ale culturii mondiale, cum ar fi, printre alţii, Mircea Eliade. Riscul închiderii bibliotecii şi, odată cu ea, dispariţia patrimoniului cultural român din afara graniţelor tării pe care îl deţine reprezintă pericole iminente în lipsa unei acţiuni colective binevoitoare”. 

În acest sens, Organizaţia  "Răsunet", împreună cu Asociaţia Studenţească Româno-Bulgară "Gryphon" din Freiburg, sprijinite de un număr considerabil de persoane private, iniţiază  proiectul de relansare a Bibliotecii şi Institutului  Român de Cercetări din Freiburg: „Spirit Romanesc". Contul este deschis la Deutsche Bank, Nr.Cont:461830, Blz.:68070024, Rumänische Institut Freiburg.

* “Proud to be Romanian!”: În urma unei sesizări lansate de un român din Canada, cum că la Cascada Niagara ar fi afişat un panou care indică donarea sandalelor cu care turiştii vizitează atracţia naturală canadiană, către ţări mai sărace, prima pe lista fiind România, senatorul Iulian Urban şi deputatatul Mircea Liubanovici au făcut un apel la românii-canadieni, dar nu numai, să se demareze un proiect intitulat „Proud to be Romanian!”

La acest apel public, Raul Dudnic, producător executiv al emisiunii "NOI ROMÂNII" de la TV Toronto, le-a răspuns public celor doi politicieni şi i-a asigurat de întreaga susţinere. Sesizările şi eventual propunerile pot fi adresate pe: http://mail.rgnpress.ro/squirrelmail/src/compose.php?send_to=parlamentarlubanovici%40gmail.com

* Solidaritate în America: Comunitatea românilor din SUA a fost chemată să ajute familia băimăreanului Radu Nicoară, 24 de ani, decedat în urma unui accident de muncă în cartierul new-yorkez Manhattan.

Trupul tânărului a fost repatriat familiei, în Baia Mare. Romanian Nights Team, echipa discotecii românesti din New York a adunat banii pentru a-i trimite familiei îndoliate. Cei care doresc să doneze sunt încă rugaţi să o facă pe situl oficial al echipei http://www.romaniannights.com

* Radio Europa Liberă la Budapesta: Telespectatorii români din Ungaria pot vedea miercuri, 27 ianuarie, de la ora 14:00, în cadrul programului „Ecranul nostru", de pe canalul m1, o emisiune dedicată postului de radio Europa Liberă.

* Opera Naţionala din Timişoara, în turneu în Olanda: Ansamblul Operei Naţionale Române Timişoara se află până pe 7 februarie în turneu în Olanda cu opereta "Văduva veselă", de Franz Lehar.

* Pelicule româneşti la Berlinala: Lungmetrajele "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, au fost selectate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 11 - 21 februarie.

* Baluri în Ungaria: Mai multe baluri româneşti vor avea loc sâmbătă, 13 februarie, în câteva localităţi maghiare în care se află comunităţi de români.

Citit 603 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.