Număr mai mic de locuri pentru REZIDENȚIAT

Număr mai mic de locuri pentru REZIDENȚIAT

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cifra de şcolarizare pentru rezidenţiatul din acest an este cu 1.020 de locuri mai mică faţă de cea din anul 2018, potrivit anexelor ordinelor de ministru publicate de Ministerul Educaţiei, conform edupedu.ro. Cele mai mari scăderi, în funcţie de specializare, sunt locurile pentru medicii de familie, iar 9 din 22 de specializări cosiderate deficitare au cifre de şcolarizare mai mici faţă de anul trecut. Pentru rezidenţiat au fost alocate anul trecut 5.730 de locuri. Pentru 2019, numărul de locuri a scăzut la 4.710, fără nicio justificare. Ordinul de ministru nu este încă în vigoare, trebuind semnat şi de viitorul ministru al Educaţiei.

Scăderea numărului de posturi vine în contextul în care nota de fundamentare a HG pentru cifra de şcolarizare de anul trecut prezenta în mod dramatic situaţia deficitului de medici: „În prezent, România se confruntă cu un deficit major de medici specialişti, deficit care se va adânci în următorii ani, numărul acestora fiind posibil să atingă cifra de 12.000 de specialişti în următorii 15 ani”.

Citit 1012 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 01:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro