Exerciţiu pe Dunăre

Exerciţiu pe Dunăre

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi a desfăşurat, marţi, în portul mineralier Romportmet SA, un exerciţiu pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unei poluării accidentale pe fluviul Dunărea. La acţiune au participat forţe ale ISU, cu o ambarcaţiune, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere, un echipaj al Poliţiei Judeţene, Agenţia de Protecţie a Mediului, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu şi Căpitănia Zonală Galaţi. Conform scenariului, forţele menţionate au fost solicitate pentru a interveni atât în caz de poluare pe Dunăre, cât şi pentru salvarea unei persoane căzute în apele fluviului. Tot în cadrul exerciţiului, salvatorii au arătat cum se descurcă şi în caz de incendiu la un depozit de materiale. "Obiectivul exerciţiului l-a constituit pregătirea şi antrenarea personalului de specialitate pentru executarea de măsuri şi operaţiuni în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de un incident pe fluviul Dunărea", ne-a declarat Dan Ionaşu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 610 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2019 16:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro