Fast food închis din cauza gândacilor

Fast food închis din cauza gândacilor
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un celebru fast food din centrul oraşului, care are deschise mai multe puncte de lucru în Galaţi, a fost închis, iar administratorii au primit mai multe amenzi.

Un client a postat, pe o reţea de socializare, un film în care se vede cum se plimbă gândacii prin restaurant. Filmarea a devenit rapid virală, iar reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Santiar Veterinare şi cei de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului  au mers în control.

Fiecare dintre cele trei instituţii a făcut verificări pe profilul ei, fiind descoperite mai multe nereguli. Cert este că, la final, concluzia a fost una singură: fast-foodul trebuie închis.

"S-a făcut control şi s-a dispus închiderea locaţiei pentru şase luni. Au fost găsiţi gândaci atât vii, cât şi morţi, dar şi probleme legate de materia primă. Administratorul a primit şi o amendă în valoare de 10.000 de lei. Reprezentanţii locaţiei vor putea cere redeschiderea abia după ce vor remedia toate problemele", ne-a declarat Carmen Tudor, director adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Alte două amenzi au fost aplicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. "A fost aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea circuitelor şi o sancţiune în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea planului de dezinfecţie/ dezinsecţie. Totodată, s-a decis închiderea unităţii, până la remedierea deficienţelor", ne-a explicat Liliana Moise, directorul DSP Galaţi.

Reprezentanţii fast-foodului nu au dorit să facă comentarii, sugerând doar că gândacii ar fi putu veni de afară sau că au fost puşi acolo de persoane rău-intenţionate. Una peste alta, cu rea-voinţă sau nu, fast-foodul a fost închis şi nu va mai putea funcţiona decât după acţiuni serioase de dezinfecţie. Partea proastă este că respectivul restaurant mai are deschise şi alte puncte de lucru în oraş, unde nimeni nu ştie dacă dezinfecţia s-a făcut corespunzător sau nu.

Citit 15165 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.