Gălăţenii îşi unesc forţele ca să o ajute pe Elena

Gălăţenii îşi unesc forţele ca să o ajute pe Elena
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu mai puţin de trei evenimente caritabile, destinate strângerii de fonduri pentru sprijinirea Elenei Orac în lupta cu scleroza multiplă vor avea lor în Galaţi în săptămânile care urmează. Gălăţenii au fost impresionaţi de drama prin care trece tânăra de 24 de ani, pentru care timpul este vital în reuşita unui transplant revoluţionar cu celule stem, în Rusia.

Orice nouă leziune apărută pe fondul teribilei boli pentru care, până în prezent, nu s-au prea găsit leacuri, este ireversibilă şi îi afectează Elenei Orac viaţa, furându-i şansa la un trai normal, potrivit vârstei şi aspiraţiilor ei. Asta au înţeles oamenii care au aflat de cazul tinerei care se luptă de cinci ani cu scleroza multiplă, boală descoperită la frageda vârstă de 19 ani, imediat după nuntă. Raza de speranţă a Elenei se află la răsărit, în Rusia, la clinica moscovită "Pirogov Hospital A.A. Maximov Clinic", unde un transplant revoluţionar cu celule stem, care i-ar putea stopa definitiv evoluţia bolii, o costă nu mai puţin de 60.000 de euro. Suma este uriaşă pentru Elena şi soţul ei şi, teoretic, extrem de greu de strâns până în luna frebruarie, când medicii ruşi o aşteaptă pe gălăţeancă la Moscova, pentru evaluare şi intervenţie. Şi totuşi, oamenii de bine din Galaţi şi nu numai sunt alături de ea, nu doar cu gândul, ci şi cu fapta, în încercarea de a urni şi accelera mecanismul strângerii de fonduri. Donaţiilor online, deschise pe Facebook pe numele tinerei care are nevoie de sprijin şi care în prezent depăşesc suma de 20.000 de lei, precum şi fondurilor acumulate prin viramentele bancare, tot de la oamenii de bine, li se adaugă o serie de evenimente publice, organizate special pentru ea, în săptămânile care urmează.

Sport, muzică şi dans

Seria evenimentelor caritabile destinate Elenei Orac va debuta sâmbătă, 9 noiembrie, chemaţi să o ajute pe tânăra bolnavă fiind cei mici. Pentru ei, Piscina "Piticot" din Galaţi va găzdui, începând cu orele 12,00, un concurs de înot. Preţul înscrierii la concurs va porni de la suma de 30 de lei, părinţii putând să ajute astfel cu orice sumă doresc pentru sprijinirea Elenei Orac în lupta cu boala.

Tot copiii, alături de adulţi, sunt aşteptaţi, pe 17 noiembrie, în Grădina Publică. Duminica viitoare, timp de trei ore, gălăţenii amatori de mişcare sunt aşteptaţi de campionul faptelor bune, jandarmul Cristian Onofrei, la un eveniment extraordinar, menit să încurajeze la sport, sănătate şi implicare activă pentru salvarea Elenei. "Speranţă pentru Elena" este numele acţiunii care va debuta la orele 10,00 şi se va încheia după prânz, la orele 13,00. Fiecare participant ca avea ocazia să alerge în limita în maxim a zece ture de Grădina Publică şi să doneze, cât poate, în urna specială care, la finalul evenimentului, îi va fi înmânată Elenei. "Fiecare dintre participanți va putea alerga sau merge, pedala sau merge pe role. Nu este o competiție, ci o alergare de grup, prin care dorim să promovam mișcarea în aer liber și totodată să oferim un sprijin atât de necesar Elenei. Vom avea un punct de revitalizare cu apă, fructe si ciocolată. La final, fiecare participant va primi o diplomă binemeritată", precizează Cristian Onofrei, organizatorul evenimentului.

Alergarea caritabilă din Grădina Publică va fi urmată de un alt eveniment, organizat de George Nica şi Virgil Tăbuş. Distracţia şi faptele bune se vor uni duminică, 8 decembrie, la restautantul Diamond, unde va avea loc o seară caritabilă cu muzică, dans şi voie bună. Începând cu orele 17,00, gălăţenii care vor dori să plătească biletul de participare în valoare de 100 de lei vor avea parte de momente artistice, invitaţi speciali, un meniu de calitate şi multă voie bună în compania formaţiei Tomis Junior şi a solistei Doiniţa Fluturu, a formaţiilor "Dans Popular Galaţi", Ansamblului "Olympos", "Hobby Dance", "Andante Art Center" şi Ansamblului Folcloric "Dor de Tei". Atmosfera va fi întreţinută de DJ Laurenţiu Hodorogea şi de Cătălin Morin, care va fi prezent cu oglinda magică. Gălăţenii care vor să participe la evenimentul din decembrie pot face rezervări la telefon 0740.609.809.

Până atunci, Elena aşteaptă în continuare ajutorul nostru care poate veni fie pe calea donaţiilor online, care pe pot face accesând pagina de strângere de fonduri de pe Facebook "Împreună pentru Orac Elena Marcela" sau virând bani în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele Elena Maricela Orac: RO70BTRLRONCRT0307491501.

Citit 5046 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.