Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
4 comentarii

Consumul de stupefiante atinge cote alarmate în România, sute de kilograme de droguri ajungând, oficial, în custodia poliţiei, în fiecare lună. Reţelele sunt greu de dovedit şi trimis după gratii în condiţiile în care multe dintre substanţele vândute pe piaţă nu sunt încă clasificate ca droguri în legislaţie, procesul de incriminare fiind unul destul de anevoios.

O doză, o pastilă, o ţigară au devenit obiceiuri aproape cotidiene pentru nepermis de mulţi tineri români, ajunşi clienţi fideli ai distribuitorilor de stupefiante. Şi mai rău este că, pentru a-şi putea permite să îşi satisfacă "nevoile" de senzaţii tari, mulţi ajung, la rândul lor, dealeri, totul contribuind la înmulţirea numărului de consumatori, deci, la creşterea cerererii şi amplificarea fenomenului. Numai în ultimele două săptămâni, sute de kilograme de droguri, de la cele tari şi clasice, la cele "inovative" au fost confiscate ca urmare a acţiunilor poliţiei, în capturi regăsindu-se toată gama de stupefiante.

Pastile, heroină şi "ierburi"

Substanţele de pe urma cărora distribuitorii îşi îngroaşă conturile, iar consumatorii îşi distrug sănătatea şi nu de puţine ori vieţile lor şi pe ale celor din jur sunt dintre cele mai variate, iar cantiatea retrasă de pe piaţă se ridică la peste 200 de kilograme. Printre acestea sunt multe doguri de clasificat de mare risc, frunzele de khat - importate din Africa şi având proprietăţi care provoacă psihoze şi comportament agresiv, fiind ridicate într-o cantitate îngrijorător de mare. 
"În perioada 1 - 14 noiembrie, în urma acţiunilor poliţiştilor şi a structurilor DIICOT, au fost confiscate 5.001 comprimate de ecstasy, 111 grame de amfetamină, 216 comprimate MDMA, 37 de grame de heroină, nouă doze de heroină, 86 de grame de hașiș, 399 de grame de cocaină, 147 grame de ketamină, 86.767 de grame de cannabis, 19 plante de cannabis, trei doze de cannabis, 30 de semințe de cannabis, 12 grame semințe de cannabis, 9.710 grame de muguri cannabis, 100 de timbre de LSD, 99.901 grame de masă vegetală, 5,3 grame de substanțe psihoactive, 14 doze de substanțe psihoactive, două plicuri de substanțe psihoactive, 237 de comprimate, 23.650 de grame de khat, cinci cântare electronice și nouă grindere", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Poliţia Română. 
De aducerea acestora în ţară şi distribuirea pe piaţă sunt bănuite 201 persoane pentru care au fost necesare aproape tot atâtea percheziţii domiciliare. La finele acestora, 71 de traficanţi au fost reţinuţi sau arestaţi, iar alţi nouă au fost plasaţi sub control judiciar. La unii dintre ei, anchetatorii au găsit opt arme de foc, sute de cartuşe şi peste jumătate de milion de ţigări, dovadă că aceştia împleteau traficul de droguri cu alte genuri de contrabandă. Printre droguri şi alte mărfuri deţinute ilegal, în scopuri ilicite, au fost descoperiţi şi o parte a banilor "câştigaţi" de traficanţi şi care nu apucaseră nici să fie cheltuiţi, nici "spălaţi" prin investirea în maşini de lux sau imobile. Au fost ridicaţi, în numerar, peste 150.000 de lei, peste 53.000 de euro şi aproape o mie de dolari şi lire sterline.

Citit 2361 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 00:39

4 comentarii

 • postat de De rasul lumii... Miercuri, 20 Noiembrie 2019 00:07 77.111.245.*** Link la comentariu
  2
  0

  Mi se pare o contradictie intre afirmatia ca : ,,Consumul de stupefiante atinge cote alarmate în România...Tinerii devorează pastile şi etnobotanice" si afirmatia ca : ,,...în România, sute de kilograme de droguri ajungând, oficial, în custodia poliţiei, în fiecare lună."

  Intr-o tara de marimea Romaniei, tara aflata intr-o asemenea situatie GRAVA in ceea ce priveste drogurile, aceste ,,sute de kilograme de droguri" ar trebui sa fie confiscate IN FIECARE ZI, ZI DE ZI, CEAS DE CEAS ... si nu sa ne miram si sa ne bucuram ca ele ,,ajung in custodia politiei intr-o luna intreaga" ... !!!

  Daca intr-o tara asa cum e Romania, sunt confiscate 2-3-400 de kilograme de astfel de materiale, lunar...INSEAMNA CA NU EXISTA ABSOLUT NIMIC ALARMANT !

  Raportează
 • postat de Schimba Legislatia Marți, 19 Noiembrie 2019 15:17 88.79.224.*** Link la comentariu
  3
  4

  E usor sa scapi de droguri si traficanti . Dar trebuie si sa vrei tu statul Roman.
  Trebuie introdusa pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri usoare si de asemenea si pt drogurile de mare risc .
  In 6 luni nu mai vezi picior de traficant in Romania !!!

  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret Luni, 18 Noiembrie 2019 18:34 95.76.2.*** Link la comentariu
  1
  13

  Mai este putin pana acesti tineri educati in stilul "capitalist"' vor actiona in grupari de infractori pe strazile orasului, sub influenta substantelor halucinogene, talharind, creindu-si un modus vivendi autentic, greu de stapanit, avand in vedere ca familia, ca sa scape de ei, ii abandoneaza, iar societatea este din ce in ce mai indiferenta si inutila!

  O sa ajungem sa ne baricadam in case, iar deplasarile in afara locuintei greu si cu teama de facut!

  Raportează
 • postat de Ion Luni, 18 Noiembrie 2019 17:19 109.166.130.*** Link la comentariu
  2
  19

  O să ne fie tare dor de pionieri și șoimii patriei. Dacă tinerii de azi vor deveni niște drogați antisociali... ce vom face? Adio viitorul României...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.