Ocolul ziarului în 30 de ani. ”Libertatea de a pune întrebări, calea spre o societate prosperă”

Ocolul ziarului în 30 de ani. ”Libertatea de a pune întrebări, calea spre o societate prosperă”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pentru aniversarea celor 30 de ani de "Viaţa liberă", ne-am gândit, în primul rând, la oameni. Oamenii care fac ziarul astăzi, o parte dintre cei care l-au făcut în aceşti ani, mulţi şi zbuciumaţi pentru presa românească, dar mai ales oamenii pentru care ziarul a trăit şi trăieşte: gălăţenii. Am demarat un proiect editorial pentru a vă aduce aproape oamenii care contribuie la apariţia şi difuzarea celui mai vârstnic - deşi mereu tânăr - cotidian al Galaţiului post-decembrist, unul dintre puţinele ziare din ţară care au apărut atunci, în decembrie '89, şi care încă sunt vii, în ciuda multelor vicisitudini, economice, dar nu numai. Pe parcursul acestei luni, vă vom povesti despre ziar şi oamenii lui, iar jurnaliştii de ieri şi de azi vă vor spune cum simt ei timpul trăit aici. Pentru cititori, avem şi alte surprize, aşa că, vă rugăm, ţineţi aproape!

„Libertatea de a pune întrebări, calea spre o societate prosperă”

„Libertatea este trăsătura de frunte a societăţilor de frunte. Libertatea de a gândi, de a pune întrebări, de a face schimbări mereu şi fără violenţă, este calea spre o societate prosperă, stabilă, paşnică şi plină de respect şi încredere în oamenii săi. De aceea cotidianul «Viaţa liberă» cu numele lui şi cu atitudinea opiniilor articolelor sale, merită felicitări şi sprijinul nostru în viitor”, este mesajul pe care ni l-a transmis unul dintre gălăţenii care au uimit lumea, profesorul Adrian Bejan, primul român laureat al prestigiosului Institut Franklin. 

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, Medalia "Benjamin Franklin", care de-a lungul timpului a fost decernată de Institutul Franklin oamenilor de geniu Nikola Tesla, Marie şi Pierre Curie, Thomas Edison, Albert Einstein, Stephen Hawking, Jane Goodall şi Bill Gates, a ajuns pe pieptul lui Adrian Bejan, profesor la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii. 

Absolvent al Liceului „Vasile Alecsandri”, apoi student la Facultatea de Inginerie Mecanică din Galaţi, Adrian Bejan a câştigat prin concurs o bursă la Massachusetts Institute of Technology (MIT), iar în 1971 a reuşit să absolve renumita universitate americană. În 1975 şi-a luat doctoratul la MIT în inginerie mecanică, iar în 1984 a devenit profesor cu catedră întreagă la Universitatea Duke (Carolina de Nord). Cunoscut pentru contribuţiile sale remarcabile din domeniul termodinamicii, Adrian Bejan este autorul "Teoriei Constructale", care susţine că un sistem finit rămâne în viaţă numai dacă evoluează în funcţie de curenţii (sau tendinţele) care îl compun.

CITEȘTE mai multe din Ocolul ziarului în 30 de ani

Citit 2447 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.