Ocolul ziarului în 30 de ani. Dacă e marţi, e ”Tinerii şi oraşul”

Ocolul ziarului în 30 de ani. Dacă e marţi, e ”Tinerii şi oraşul”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru aniversarea celor 30 de ani de "Viaţa liberă", ne-am gândit, în primul rând, la oameni. Oamenii care fac ziarul astăzi, o parte dintre cei care l-au făcut în aceşti ani, mulţi şi zbuciumaţi pentru presa românească, dar mai ales oamenii pentru care ziarul a trăit şi trăieşte: gălăţenii. Am demarat un proiect editorial pentru a vă aduce aproape oamenii care contribuie la apariţia şi difuzarea celui mai vârstnic - deşi mereu tânăr - cotidian al Galaţiului post-decembrist, unul dintre puţinele ziare din ţară care au apărut atunci, în decembrie '89, şi care încă sunt vii, în ciuda multelor vicisitudini, economice, dar nu numai. Pe parcursul acestei luni, vă vom povesti despre ziar şi oamenii lui, iar jurnaliştii de ieri şi de azi vă vor spune cum simt ei timpul trăit aici. Pentru cititori, avem şi alte surprize, aşa că, vă rugăm, ţineţi aproape!

Ocolul ziarului în 30 de ani. Dacă e marţi, e ”Tinerii şi oraşul”

Când am pornit, în urmă cu şapte ani aventura “Tinerii şi oraşul”, (la iniţiativa redactorului şef de atunci, Costel Crîngan) am zis că e o imensă oportunitate pentru studenţii de la specializarea Jurnalism a Facultăţii de Litere, de a-şi găsi drumul şi de a-şi şlefui talentul. Apoi, încet, încet, pagina a devenit un loc unde lucrurile bune din Universitate s-au spus aproape singure, pentru că am zis să fim atipici şi să insistăm pe pozitiv. Am crescut cu fiecare marţi şi fiecare generaţie de studenţi a avut reprezentanţii ei în pagină. Ba unii au rămas mai mult timp în redacţia "Vieţii libere", iar alţii sunt şi acum acolo, dovadă vie că proiectul a dat roade şi funcţionează. Le mulţumesc lor, tinerilor, că s-au străduit. Mulţumesc şi celor din redacţie, pentru sfaturi şi ajutor, pentru şansă şi colaborare. Mulţumesc cititorilor, pentru critici. Nu suntem perfecţi, dar învăţăm repede şi constant! Când se apropie marţea, nu e întotdeauna uşor, dar e de fiecare dată frumos! Suntem conştienţi de responsabilitatea triplă pe care o avem (scriem pentru gălăţeni, în cel mai important ziar al oraşului, alături de jurnalişti consacraţi şi scriem despre noi, despre “acasă.”)

E mare lucru că un ziar se gândeşte la viitor şi îşi creşte vocile. E mare lucru că un boboc găseşte în el curajul de a plămădi un text, supunându-se de bună voie criticilor din redacţie şi din afara ei. Înseamnă că am sădit încredere şi bune practici! E mare lucru că un ziar local împlineşte 30 de ani de activitate continuă. Mai ales astăzi, când starea presei reflectă atât de bine starea noastră de fapt! Când o publicaţie se gândeşte la lucrurile bune din trecut, dar investeşte în viitorul său, înseamnă că e pe drumul cel bun. La mulţi ani, "Viaţa liberă"! La cât mai multe pagini scrise de tineri, despre tinerii neobosiţi din Universitate şi realizările lor!

CITEȘTE mai multe din Ocolul ziarului în 30 de ani

Citit 2288 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.