Copiii îl cunosc pe 112!

Copiii îl cunosc pe 112!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 30 de copii de clasa a V-a i-au impresionat pe pompieri *

S-au dus ieri, la Şcoala Numărul 13, crezând că vor trebui să explice pe îndelete despre numărul unic (şi gratuit) de urgenţă 112. Însă elevii Şcolii 13 ştiau mai bine ca pompierii ce au de făcut în situaţii extreme!

Azi, 11 februarie, este Ziua Europeană a Numărului Unic. Era firesc ca pompierii să verifice – ştiu copiii cum să se poarte în situaţii imposibil de controlat? La finalul unor discuţii care au durat peste ora prevăzută în program, cei trei ofiţeri de la ISU Galaţi au fost copleşiţi de cunoştinţele elevilor de clasa a V-a de la Şcoala Numărul 13 „Ştefan cel Mare”, din Galaţi.

„Nici nu am putut să-i departajăm pe câştigători – patru dintre copii au răspuns absolut perfect la toate chestionare”, ne asigură locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU, şi colegele lui, căpitanul Anca Popa şi plutonierul major Veronica Josan.

Premii şi respect

Toţi cei 30 de copii au primit medalii, diplome şi premii constând în sucuri şi dulciuri, cu menţiunea că Alexia Baltă, Andreea Bercheş, Claudiu Cercel şi Răzvan Băluţă pot fi de pe acum angajaţi în cadrul Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă: „Sunt copii de 10”, confirmă locotenentul Chiriţă.

112 şi oamenii lui

Să ne amintim, azi, 11 februarie, ziua dedicată de întreaga Europă numărului unic de urgenţă 112, că existenţa apelului unic înseamnă de fapt vieţi salvate, misiuni aproape imposibile şi simplul gest de a suna – gratuit, de pe orice telefon – pentru a anunţa producerea situaţiilor pe care nu le putem controla fără ajutor specializat.

SMURD în acţiune

1.108 de intervenţii ale medicilor de pe ambulanţele SMURD Galaţi au salvat, anul trecut, 1.755 de vieţi. Concret, 21 de oameni au fost scoşi dintre fiarele contorsionate ale maşinilor de către echipajele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă „Eremia Grigorescu”.

Oamenii focului

Pompierii gălăţeni au intervenit la 1.054 de incendii, 161 de persoane - dintre care 17 copii – scăpând cu viaţă datorită oamenilor focului. În plus, în poligoanele gălăţene au fost detonate pe parcursul anului trecut 465 de elemente de muniţie rămasă neexplodată din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

pnl3
Citit 922 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.