GREVĂ la depoul CFR din Galaţi. 14 trenuri anulate

GREVĂ la depoul CFR din Galaţi. 14 trenuri anulate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Angajaţii CFR din cadrul depoului Galaţi care se ocupă de lucrările de mentenanţă a locomotivelor au intrat în grevă, alături de colegii lor din toată ţara din cadrul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotice (SCRL). Motivul protestului l-a reprezentat întârzierea semnării contractului de mentenanţă reparaţii locomotive cu CFR Călători pe anul 2020, după ce vechiul contract a expirat pe 31 decembrie 2019. Surse sindicale au afirmat pentru „Viaţa liberă” că întârzierea semnării contractului de mentenanţă a fost cauzată de faptul că nici CFR Călători nu a semnat, la rândul său, contractul de servicii cu Autoritatea Feroviară Română.

Societate desprinsă din CFR Călători şi la care aceasta este acţionar majoritar, cu 97 la sută, CFR SCRL Braşov are peste 1.300 de angajaţi în filialele din ţară, printre care se numără şi Galaţiul. Perioada în care salariaţii SCRL au refuzat să facă reviziile locomotivelor a afectat şi circulaţia trenurilor, întrucât CFR Călători nu poate da drumul în trafic unei locomotive care nu are revizia făcută.

Conform unui anunţ lipit la casele de bilete din gară, au fost anulate 14 trenuri pe raza Regionalei CFR Galaţi, 11 în cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2020, şi trei miercuri, 15 ianuarie 2020, cele mai multe pe relaţia Mărăşeşti.

În cele din urmă, după intervenţia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, angajaţii SCRL au încetat greva şi au reluat lucrul în toate secţiile, joi, după ora 12,00, după ce conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL. „Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune", a precizat directorul SCRL Braşov, Cristian Coconaşu.

Citit 3074 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.