Prima zi cu soare, prima dragoste

Prima zi cu soare, prima dragoste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu ştiu cum s-a brodit sau cine a aranjat asta, dar ieri, fix de Valentine` s  Day, soarele a răsărit… şi pe strada noastră. Inclusiv pe strada noastră… de promenadă, adică pe Faleză. Care s-a umplut repede de perechi de tineri, sau mai puţin tineri, îndrăgostiţi.

Nu au mai contat nici bălţile, nici resturile de zăpadă murdară şi nici măcar gropile din asfalt; dragostea a plutit ieri în aer, pe Faleză (FOTO 1).

În razele soarelui care şi-a făcut apariţia, în sfârşit, la Galaţi, un tată şi-a sărutat copilul, o soţie a reuşit să uite, măcar pentru câteva momente, lista de cumpărături pe care trebuie să o facă, iar un pensionar a zâmbit înduioşat, văzând cum dragostea din aceste zile are gust de zahăr şi aceeaşi culoare roz bombon dintotdeauna… (FOTO 2).

Şi chiar dacă astăzi fiecare s-a întors la grijile sale, soţul - la întreprinderea care stă să se închidă, soţia - la grijile casnice, iar pensionarul - la lista sa cu medicamente necompensate, măcar va continua povestea celor doi adolescenţi, uniţi într-o zi de februarie, pe Faleză, de soarele strălucitor şi gustul de zahăr al primei iubiri…

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.