Întâlnire a ziariştilor profesioniști gălăţeni
Foto: Sorin Pană

Întâlnire a ziariştilor profesioniști gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"100 de ani de presă. Responsabilitate. Respect. Asumare" a fost tema întâlnirii conducerii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) cu membrii Filialei Galați, desfăşurată vineri,17 ianuarie, la Biblioteca "V. A. Urechia".

Dinu Doru Glăvan, președintele UZPR, a fost însoțit la Galaţi de Mihai Milca, vicepreședinte, Miron Manega, purtător de cuvânt, şi Răzvan Onesa, trezorier. Nu au lipsit de la întâlnire membrii fondatori ai UZPR - Filiala Galați, Radu Macovei, Grigore Lazarovici, Katia Nanu, Gheorghe Arsenie, Viorel Dinescu, alături de mulţi ziariști din presa scrisă, radio și televiziune.

Dinu Doru Glăvan le-a vorbit ziariștilor gălățeni despre cei 100 de ani de presă organizată, UZPR fiind o entitate profesională care își trage seva din societatea ziariștilor profesioniști înființată în ianuarie 1919. 

Președintele UZPR a acordat Filialei Galați și unor ziariști distincții și diplome. Astfel, pentru cei treizeci de ani de activitate neîntreruptă, Filiala UZPR Galați a primit placheta și medalia "100 de ani: Împreună scriem istoria clipei". De asemenea, conducerea UZPR a acordat două diplome "Credință și loialitate": Gheorghe Arsenie, ziarist la "Viața liberă", premiat pentru longevitatea și calitatea slujirii condeiului și a cuvântului scris, şi Maria Măndița Dima, corespondent la Galați al Radio România, pentru acuratețea și calitatea imaginii pe care o face județului Galați prin intermediul undelor radio.

Filiala Galați a UZPR a fost înfiinţată în urmă cu trei decenii, pe structura cotidianului "Viața liberă", având ca membri fondatori 17 ziariști, printre care: Radu Macovei, Grigore Lazarovici, Katia Nanu, Mariana Iliescu, Gh. Arsenie, Silvia Mihalcea, Maria Stanciu, Gh. Gurău. Filiala are personalitate juridică din 1998 și are ca scop slujirea comunitară a gălățenilor și promovarea activității de creație jurnalistică, dar nu numai. Dintre proiectele cu care se legitimează filiala, reținem: Concursul de eseuri, aflat la a IV-a ediție, în parteneriat cu cotidianul "Viața liberă", și proiectul cultural-educativ "Să rescriem povești identitare la Dunărea de Jos", în parteneriat cu Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", Biserica "Vovidenia" și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe din Galați.

Citit 1112 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2020 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.