Redus la tăcere pentru că şi-a apărat cartierul

Redus la tăcere pentru că şi-a apărat cartierul
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La mai puţin de 24 de ore de la atacul în urma căruia în bărbat de 48 de ani, fără adăpost, a fost pus la pământ cu o lovitură de par, poliţiştii au reuşit să dea de urma prezumtivului agresor. Acesta este un tânăr de 26 de ani, care a crescut prin centre de plasament şi care trăia pe străzi. El a fost arestat luni pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Presupusul autor al atacului sângeros comis în seara zilei de 25 ianuarie, în spatele unui bloc din zona Gheorghe Doja, a ajuns după gratii. A fost o chestiune de ore până ca poliţiştii care au analizat înregistrările de pe mai multe camere de supraveghere să îl identifice şi să îl reţină.

Anchetatorii au aflat, astfel, filmul evenimentelor care s-au succedat rapid între victimă şi agresor. Primul, un bărbat de 48 de ani, este un om fără adăpost care îşi face veacul pe la blocurile din cartier. Îi mai ajuta pe oameni la diverse treburi, căuta prin gunoaie câte ceva de mâncare şi, în general, nu făcea nimănui probleme. Totul, până sâmbătă, când în zonă ar fi apărut tânărul de 26 de ani, foarte agitat, care a început să facă scandal şi să le adreseze injurii oamenilor care locuiesc la blocurile învecinate. Victima i-ar fi spus să se potolească şi a încercat să îl alunge, însă tânărul ar fi smuls un fier dintr-un gard şi l-a lovit, scurt, în moalele capului.

"Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral sever cu multiple plăgi contuze. A fost supus unei intervenţii chirurgicale, medicii legişti stabilind la acest moment că are nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. Încadrarea juridică a faptei este acum de tentativă de omor, suspectul fiind reţinut sub această acuzaţie", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Agresorul a fost prezentat luni judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă. Acesta îşi va petrece următoarele 30 de zile în arestul IPJ Galaţi. În faţa instanţei, individul a susţinut că a fost provocat.

Citit 7957 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2020 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.