58 de gălăţeni au rămas fără construcţiile făcute ilegal

58 de gălăţeni au rămas fără construcţiile făcute ilegal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au constatat, în  anul 2019, 266 de contravenţii şi au aplicat amenzi în valoare de peste 590.000 de lei. Ca măsuri complementare, în 33 de cazuri s-a hotărât sistarea lucrărilor, în 238 de situaţii s-a dispus intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire, iar în alte 22 cazuri oamenii legii au luat decizia desfiinţării construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului, proprietatea municipiului Galaţi, la starea iniţială.

În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de trei ani prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite un număr de 235 procese verbale de constatare prin care au fost dispuse următoarele măsuri: sistarea lucrărilor - în două cazuri; intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire - în 64 cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea municipiului Galaţi la starea iniţială - 58 cazuri.

De asemenea, în cursul anului 2019, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au constatat 35 de fapte ce constituie infracţiuni în conformitate cu prevederile art. 24, lit. a şi b din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţii dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Citit 4810 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.