Salină amenajată într-o grădiniţă din Tg. Bujor

Salină amenajată într-o grădiniţă din Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

O micro-salină a fost amenajată de municipalitatea din Tg. Bujor într-o sală liberă a Grădiniţei "Floare de bujor". Primarul Laurenţiu Gîdei speră că astfel va creşte imunitatea copiilor şi nu se vor mai îmbolnăvi şi nici nu vor mai lipsi de la cursuri.

Acum în sezonul gripelor şi răcelilor, 50 de copii ai unei grădiniţe din Tg. Bujor au norocul că pot beneficia de terapie pentru creşterea imunităţii chiar în timp ce frecventează cursurile instituţiei.

"Părinţii s-au tot plâns că se îmbolnăvesc copiii unii de la alţii în sezonul rece. De aceea m-am gândit la o soluţie pentru a le creşte imunitatea. Pentru că grădiniţa avea o sală neutilizată, cu o investiţie minimă, am transformat-o într-o micro-salină. Am tapetat pereţii cu suporturi de lemn, am adus bulgări de sare de la Tg. Ocna şi am amenajat spaţiul astfel încât copiii să poată beneficia de o astfel de terapie", povesteşte primarul.

Astfel, după un program pe care îl vor stabili educatoarele cei 50 de pitici vor putea efectua activităţi în sala respectivă pentru a-şi întări organismul şi pentru a beneficia de efectele curative ale sării. 

Cum amenajarea a costat cu totul 8.000 de lei, edilul din Tg. Bujor promite că va deschide astfel de micro-aline şi la grădiniţele din Umbrăreşti şi Moscu.

"Am identificat şi acolo câte o sală liberă, unde vom putea aduce bulgări de sare. Mă gândesc că, în cele două localităţi, în zilele de sâmbătă şi duminică, să poată veni şi adulţii să joace şah sau table şi să beneficieze de cure de sare. La Tg. Bujor nu există această posibilitate, pentru că spaţiul este prea strâmt, dar în cele două grădiniţe de la Umbrăreşti şi Moscu se poate", mai spune Laurenţiu Gîdei. Acesta a mai adăugat că de micro-salina din Tg. Bujor ar putea beneficia şi alţi elevi cu afecţiuni respiratorii, dacă vor fi solicitări în acest sens.

Citit 8466 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.