Avocaţii îşi aleg conducerea pentru următorii patru ani

Avocaţii îşi aleg conducerea pentru următorii patru ani
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Avocaţii gălăţeni se întrunesc sâmbătă, 22 februarie, pentru a vota cine îi va conduce în următorii patru ani. Asta după ce Baroul Galaţi a fost condus, în ultimii opt ani, de avocatul Ion Popa, care a fost ales pe funcţie de colegii său în anul 2012.

Până în prezent, avocaţii având posibilitatea să se înscrie în cursă chiar şi sâmbătă, înainte de şedinţă, pentru funcţia de decan şi-au depus candidaturile trei avocaţi. Unul dintre candidaţi este chiar prodecanul baroului, avocatul Cristian Săraru.

Absolvent al Facultăţii Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, Cristian Săraru este avocat din anul 1998. În anul 2007 a fost ales consilier în cadrul Consiliului de Conducere din cadrul Baroului Galaţi, iar din 2012 a fost şi prodecan. 

Tot din 1998 activează ca avocat şi Valentina Andrei, care a absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Al. I Cuza” din Iaşi. Avocata Valentina Andrei are două mandate de consilier în Consiliului de Conducere din cadrul Baroului Galaţi, fiind aleasă de colegii săi în anul 2012. De asemenea, de anul trecut, avocata este consilier la Uniunea Naţională a Barourilor din România.

Cel de-al treilea candidat la funcţia de decan este avocatul Dragoş Dumitriu, care a absolvit, în 2001, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Romano-Americană” Bucureşti. Un an mai târziu, Dragoş Dumitriu a devenit avocat în Baroul Galaţi. În 2012, avocatul a fost votat de colegi pentru a ocupa un loc de consilier în Consiliul de Conducere.

Cei trei, Cristian Săraru, Valentina Andrei şi Dragoş Dumitriu au fost şi formatori în cadrul Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare al Avocaţilor.  

Tot în şedinţa de sâmbătă se vor alege şi noii consilieri ai Baroului, cenzorii, membrii Comisiei de Disciplină, dar şi membrii Consiliului de Administraţie ai Casei de Asigurări a Avocaţilor. Pentru Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări candidează avocatele Mihaela Laura Buzoianu, Domnica Toader, Stela Corobană, Carmen Gâdei şi Nicu Duret.

Citit 4700 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.