Final de operaţiune Seatbelt

Final de operaţiune Seatbelt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci copii au fost amendaţi pentru nepurtarea centurii de siguranţă * Portul centurii – obligatoriu pentru toţi ocupanţii maşinii *

Nu ar trebui să ne mire că până şi cei mici au de achitat clasica amendă de 60 de lei în 48 de ore. Legea este lege şi e clară – şi copiii trebuie să îşi pună centura.

Nu numai şoferii

Cea mai nouă acţiune a TISPOL-ului (Organizaţia Europeană a Poliţiilor Rutiere) s-a desfăşurat şi la Galaţi în intervalul 15-21 februarie, controlul vizând de această dată portul centurii de siguranţă.

Cine trebuie să poarte centura şi cât ne costă dacă poliţistul observă că nu ne interesează siguranţa noastră – răspunsurile le găsim la comisarul Viorel Cojocaru (FOTO), purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

„Centura de siguranţă trebuie purtată de către toţi ocupanţii maşinii, în măsura în care maşina este echipată şi în partea din spate. În momentul în care un pasager care stă pe un loc prevăzut cu centură de siguranţă, dar nu o foloseşte, el va fi amendat cu 60 de lei, dacă plăteşte amenda în 48 de ore”.

Nu centură? Nu airbaguri!

„În judeţul nostru au fost sancţionate 248 de persoane care nu purtau centura de siguranţă, totalul amenzilor ridicându-se la valoarea de 14.900 lei”.

„Din cele 248 de persoane amendate, cinci erau copii. Din cei 243 de adulţi sancţionaţi, numai 215 sunt şoferi, 28 fiind pasageri. 12 dintre aceşti pasageri se aflau pe locul din dreapta faţă, opt – în stânga spate, şase – în dreapta spate şi doi – în centru spate”, încheie purtătorul de cuvânt.

Să nu uităm că a purta centura de siguranţă face – de cele mai multe ori – diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Şi dacă legea nu ne convinge, ar putea măcar să ne sperie faptul că majoritatea fabricanţilor de maşini leagă în mod direct declanşarea airbagurilor de portul centurii.

Citit 1381 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.