Preţuri bune, marfă diversificată, condiţii precare. În aşteptarea unei pieţe noi în Micro 17
Foto: Bogdan Codrescu

Preţuri bune, marfă diversificată, condiţii precare. În aşteptarea unei pieţe noi în Micro 17
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Piaţa din cartierul Micro 17, cunoscută mai mult ca "Piaţa ruşilor", este una dintre preferatele gălăţenilor, fiind cunoscută ca având preţuri mai mici. Preţurile nu sunt însă singura atracţie pentru gălăţenii care vin, din toate colţurile oraşului, să îşi facă aici cumpărăturile.

Marfa diversificată este un alt motiv pentru care oamenii preferă să îşi facă aici aprovizionarea. Adică, vii să cumperi un kilogram de ceapă, dar îţi cumperi şi un ciocan sau un patent, dar şi lenjerie intimă, prosoape, un capot sau un buchet de flori. Şi uite aşa, ai mulţumit toată familia, iar tu ai pierdut deja mai bine de o oră prin zonă. O oră, dacă eşti grăbit pentru că aici poţi petrece mult timp fără să te plictiseşti, iar o plimbare la pas prin "Piaţa ruşilor" îţi poate împrospăta memoria, completându-ţi sacoşa cu ceva ce ai omis de multe ori să achiziţionezi, în ciuda faptului că ai simţit lipsa respectivului obiect din casă.

Aşadar, în "Piaţa ruşilor" găseşti de toate pentru toţi. Şi unde mai pui că, pe lângă tarabele pline cu de toate, mai sunt şi multe magazine de cartier, care adăpostesc de la pescării, la caramangerii şi multe altele. Dar, să nu uităm de unde provine numele pieţei. Iar pentru asta trebuie să aducem în discuţie tarabele aflate la ieşirea din spate, tarabe pe care îşi au etalată marfa mai mulţi cetăţeni moldoveni. Unt, peşte afumat, bomboane, conserve, miez de nucă sau napolitane, toate de producţie Republica Moldova, aşteaptă să fie achitate şi luate acasă de un pofticios. Dacă ai noroc, găseşti şi ouă, dar şi peşte proaspăt şi multe alte produse pentru care moldovenii sunt foarte căutaţi de clienţi.

Una peste alta, cu aprovizionarea nu este o problemă în piaţa din Micro 17. Problema o reprezintă căile de acces spre piaţă, dar şi faptul că toţi cei care fac comerţ aici, dar şi clienţii lor, aşteaptă o piaţă nouă, modernă, care a început să prindă contur, în urmă cu mulţi ani. Lucrările par a fi însă abandonate de constructorul care a câştiga licitaţia pentru acest edificiu, scheletul metalic tronând, plin de rugină, chiar la intrarea în piaţă. Mai mult, nici gardurile care împrejmuiesc lucrările nu mai sunt la locul lor, iar terenul de sub scheletul metalic nu pare nici el să se simtă prea bine. Sperăm însă că, până la urmă, firma cu pricina va termina construcţia, astfel încât gălăţenii aflaţi în căutarea unor produse bune, dar la preţuri rezonabile, să îşi poată face piaţa în condiţii optime şi civilizate.

CITEȘTE ȘI: Micro 17, de la agonie la extaz şi invers (FOTO)

 
Citit 8924 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2020 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.