UPDATE. Un suspect de coronavirus din Galaţi a fugit din spital ca să ajungă la Bucureşti

UPDATE. Un suspect de coronavirus din Galaţi a fugit din spital ca să ajungă la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cetățeanul bulgar, care a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde fusese internat cu suspiciune de coronavirus, a recidivat. După ce a fost depistat în microbuzul cu care intenționa să plece spre București, tânărul a fost dus înapoi la Spitalul de Boli Infecțioase. După câteva ore însă de la cea de-a doua internare, bulgarul a fost observat de echipajul de jandarmi ce asigura paza Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi, în timp ce încerca să sară gardul instituţiei. Tentativa de ”evadare” a fost oprită de oamenii legii, bărbatul fiind din nou condus în salonul unde era internat.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin.(1) din Codul penal, ancheta fiind desfășurată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.


Inconştienţă fără margini. De asta a dat dovadă un bărbat care a a fugit din spital pentru a ajunge la Bucureşti, deşi starea sa de sănătate nu îi permitea acest lucru. Mai grav este faptul că acesta avea simptome specifice coronavirusului şi era internat în Spitalul de boli Infecţioase. Acum, el s-a ales cu dosar penal.

Este vorba despre un bărbat de 27 de ani, de cetăţenie bulgară, care a ajuns marţi seară la spitalul de Boli Infecţioase, acuzând simptome de gripă. Bărbatul era venit din Republica Moldova şi era cazat într-un hotel de pe raza municipiului Galaţi. „La data de 17 martie a.c., ora 22,50, Secţia 5 Poliţie Galaţi a fost sesizată, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, la un hotel din municipiul Galaţi, o persoană se simte rău, acuzând simptome de gripă. Un echipaj de poliţie a mers imediat la faţa locului şi a identificat un bărbat, de 27 de ani, cetăţean bulgar, care a declarat că s-a cazat la hotel în seara respectivă, venind din Republica Moldova”, ne-a explicat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj medical, care l-a preluat pe tânăr şi l-a transportat la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru mai multe investigaţii. Bulgarul şi-a pierdut însă răbdarea şi, în cursul zilei de miercuri, a fugit din spital. Mai mult, acesta a urcat într-un microbuz care avea ca destinaţie Bucureştiul. „Poliţia a fost sesizată despre faptul că bărbatul în cauză ar fi tăiat plasa de protecţie de la geamul încăperii în care era izolat, şi a fugit. După aproximativ 15 minute, poliţiştii l-au depistat la ieşirea din municipiul Galaţi, într-un microbuz care se îndrepta spre municipiul Bucureşti. A fost transportat din nou la spital şi poliţiştii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru distrugere”, a adăugat cms. şef Gabriela Costin.

În microbuz se mai aflau şase pasageri care, împreună cu şoferul, au fost transportaţi într-un centru de carantină. 

La Spitalul de Boli Infecţioase, acolo de unde a fugit bulgarul, mai sunt internate 13 persoane cu suspiciune de coronavirus. Totodată, 58 de persoane sunt internate în centre speciale de carantină, iar alte 1057 sunt în izolare la domiciliu. Până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost diagnosticate două persoane cu COVID–19, ambele fiind internate la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

 

Citit 7282 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2020 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.