Dispoziție | Galațiul este mai catolic decât Papa. I-am pus mască Nespălatei! PAMFLET

Dispoziție | Galațiul este mai catolic decât Papa. I-am pus mască Nespălatei! PAMFLET
Și dacă ar mai fi încercată de o banală răceală, de acum înainte Fata pe valuri din centrul orașului nu va mai transmite virusuri. Trecătorii sunt protejați de masca statuii
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cine credea? Statuia-fântână arteziană din centrul municipiului Galați s-a ales cu protecție împotriva virusurilor și a bacteriilor, devenind un simbol în lupta contra noului coronavirus. De asemenea, cartierul Micro 19 își pierde identitatea. Te mai poți afișa cu acest număr? Nouăsprezece ar urma să fie scos în afara legii.

Se suflă și-n iaurt

Perioada fără precedent prin care trece omenirea i-a obligat pe mai-marii orașelor să recurgă la diverse măsuri, unele mai neașteptate decât celelalte. Administrația Galațiului, nevoită ca și alte municipalități să sufle și-n iaurt, a convocat o serie de ședințe online prin care practic a schimbat repere importante ale urbei. Un fost membru al cetății plecat peste hotare, dacă ar reveni mâine pe plaiurile natale, ar avea probleme serioase în tentativa de a-și identifica domiciliul din copilărie sau adolescență. Practic, numele cu rezonanță italiană, spaniolă și franceză au dispărut din zonă, repulsia față de Covid-19 fiind motivul firesc. Slavă Cerului că nu erau și denumiri chinezești în Galați!

Bulevardul Buzău, "restaurante moldovenești"...

Ca să nu împingă economia municipiului și a județului în văgăunile din Valea Țiglinei, Primăria și celelalte foruri decizionale n-au impus desființarea localurilor cu specific asiatic; ar fi fost o decizie neinspirată, poate chiar infantilă. În schimb, ele vor fi cunoscute de azi încolo drept "restaurante moldovenești". Cum sună Wuhanul Vânătorului sau Wuhangiul Priceput?

Bulevardul Brăilei este, de câteva zile, bulevardul Buzăului, după neînțelegerile de la începutul săptămânii trecute cu oficialii orașului vecin vizavi de transferarea bolnavilor de Covid-19 acasă la tanti Elvira. "Care Brăila, mai există?", a întrebat retoric edilul-șef al Galațiului, Ionuț Pucheanu, când l-am întrebat de ce importanta arteră de circulație și-a pierdut identitatea. Cu alte cuvinte, preluarea numelui unei alte reședințe de județ din drumul spre București este ostentativă.

Îi spunem Nedezinfectata

Cartierul Micro 19 nu mai există, numărul 19 devenind indezirabil, chiar scandalos, din cauza titulaturii molimei care a dat planeta peste cap. Prin urmare, căci n-a fost luată decizia finală, suprafața pe care se află și Spitalul Județean s-ar putea numi Micro 18+1, 20-1 sau cartierul Renașterea, ca să marcăm cu entuziasm ieșirea de sub dictatura măștilor și a combinezoanelor.

Apropo de măști, la sugestia multor contribuabili, Consiliul Local Galați a comandat confecționarea unei măști pentru cea mai cunoscută statuie din oraș, celebra Nespălata sau Fata pe valuri. Ea va deveni simbolul dezinfectării, un soi de regină a spirtului sau a biocidelor. "I se va spune, momentan, Nedezinfectata, ca să servească drept exemplu, sau Fata în carantină, apoi o vom boteza așa cum merită", a declarat primarul Pucheanu.

Virus Captivus

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

La Două (Babe) Autoizolate

* Cartierul Francezi ar urma să treacă un imaginar Canal al Mânecii, să fie apelat Cartierul Englezi, cu toate că și în Regatul Unit al Marii Britanii s-a stricat treaba. Cartierul Rușilor ar suna ca naiba.

* Nici zona La Două Babe nu va mai fi ca înainte, mai ales cu restricțiile impuse persoanelor de peste 65 de ani. Consilierii locali PNL au propus denumirea La Două Autoizolate, nu se știe dacă noțiunea de Babe va fi păstrată sau nu.

* Faleza Dunării va rămâne la fel, adică neamenajată, că tot nu vom mai avea voie să ne plimbăm. Iar la malul bătrânului fluviu n-ai voie să ajungi sub nicio formă: încă n-au apărut acolo magazine de tip alimentar sau farmacii.

* Și Parcul Cloșca scapă de intenția de a fi reabilitat sau reamenajat. Bucuria rozătoarelor din zonă; și acestea sunt consemnate la domiciliu.

* Inclusiv numele mai-marilor Galațiului au de suferit. Dacă aduci aminte de Italia sau China, obligatoriu mergi la Evidența Populației. Viceprimarul Roman Apostol Picu e unul dintre ei: acceptase bucuros măsura, însă alesese un nume absurd, Gennaro Apostol Picu. "Treci din Roman în Gennaro, tot nume de sorginte latină? Nu e posibil, dumneata vei fi Vasile Apostol Picu", i-a explicat un funcționar din Primărie. Picu nu va mai fi nici viceprimar, dar asta n-are legătură cu Covid-19.

Viceprimarea Neagă

SC Armaifiogrămadădeprobleme SRL

Cunoașteți deja subiectul. Pentru "servicii de monitorizare media", Primăria Galaţi i-a atribuit zilele trecute, prin cumpărare directă, un contract în valoare de 130.000 de lei fără TVA societății gălăţene SC Nicioproblema SRL. Jobul acesteia? Monitorizarea presei scrise, audio-vizuale şi electronice pentru informarea conducerii administrației locale. Adică exact ce trebuie să facă departamentul de presă din Primărie. Există o singură eroare, firma câștigătoare de drept trebuie să poarte alt nume: SC Armaifiogrămadădeprobleme SRL.

Vindeca-mass-media

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3856 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 04:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.