România a depășit pragul de 2.000 de persoane infectate. Suceava, primul oraș care intră în carantină

România a depășit pragul de 2.000 de persoane infectate. Suceava, primul oraș care intră în carantină
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

România va intra, începând de astăzi, în scenariul 4 în lupta împotriva răspândirii coronavirusului. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, adoptarea Ordonanţei Militare 6 care stabileşte carantinarea municipiului Suceava, unde sunt aproape 600 de cazuri de infectare cu coronavirus.

”Instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, comune din zona limitrofă şi o zonă de protecţie asupra unor unităţi administrativ teritoriale din Suceava”, a anunţat Marcel Vela. Potrivit lui Raed Arafat, la ora 20.00 erau 2.109 cazuri de coronavirus confirmate în ţară, dintre care 593 în municipiul Suceava.

Dintre cele 2.109 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate şi externate (55 la Timişoara, 85 la Bucureşti, 19 la Iaşi, 7 la Craiova,11 la Constanţa şi 3 la Cluj). Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 1 şi 90 de ani.

Totodată, până acum, 65 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Ialomiţa şi Satu Mare, au decedat.

Conform datelor oficiale, pe secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 53 de pacienţi, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunţat şi faptul că, în 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 1.273 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, poliţiştii au depistat, de duminică ora 13,00 şi până luni ora 13,00, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 981 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 30 de persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura plasării în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19): 52 în Italia, 12 în Franţa, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi până la acest moment, 16 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franţa, unul în Germania, unul în Spania şi unul în Marea Britanie, au decedat.

 

Citit 2750 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.