UPDATE. Când aterizează OZN-ul peste Pasajul ”Dunărea” (FOTO)

UPDATE. Când aterizează OZN-ul peste Pasajul ”Dunărea” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

UPDATE - Prima dintre cele două cupole care vor proteja intrările în Pasajul „Dunărea” se află, deja, în Galaţi, în atelierele companiei Tancrad. Vă puteţi convinge privind fotografiile pe care le-am obţinut. Dacă nu intervin probleme, la finele acestei luni ar trebui să fie montată prima dintre cupole, iar în următoarele două săptămâni, cealaltă. Pe scurt, dorinţa autorităţilor locale este ca, în a doua jumătate a lunii mai, să putem admira un Pasaj „Dunărea” la fel de spectaculos ca în randările prezentate de arhitecţii şi proiectanţii care au conceput schimbarea la faţă a zonei centrale a oraşului.


De nerecunoscut, aşa arată Pasajul "Dunărea", la intrarea dinspre Hotelul "Danube Stars". Dintr-un loc insalubru, care ameninţa să se prăbuşească peste cei care se încumetau să-l străbată, pasajul s-a transformat radical, atât cât se poate vedea din zona îngrădită a şantierului. Cel mai probabil în această lună ar putea sosi prima dintre cele două copertine care vor proteja scările şi vor transforma pasajul într-un obiect urban cu aspect futurist, "OZN"-uri, după cum le-au numit, în glumă, gălăţenii, după ce au văzut randările.

"Copertinele reprezintă un nivel tehnic foarte-foarte avansat. Ele au pornit de la o formă de scoică şi de valuri - fiind normal să se lege de Dunăre - şi ar trebui să devină ceva emblematic pentru Galaţi", explica, la momentul începerii lucrărilor, arhitectul Cristian Ghiţău.

Reamintim că pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la pasaj a fost încheiat un contract de 2.350.000 de lei cu TVA, cu asocierea Tancrad - Lemacons - Proiect SA - BTFarch Ro Company. Lucrările au început în august 2019 şi ar trebui să dureze opt luni.

 

Citit 16571 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.