Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Prmierul Ludovic Orban a declarat luni, la începutul şedinţei de Guvern, că, prin adoptarea Hotărârii de Guvern instituită deja prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) continuă starea de alertă, trecându-se la "starea de alertă maximă".

"Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne oferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor", a afirmat prim-ministrul.
Orban a explicat că a convocat şedinţa de Guvern ca urmare a intrării în vigoare a Legii referitoare la instituirea stării de alertă. "Am luat decizia de a organiza această şedinţă de Guvern pentru a decide instituirea stării de alertă în conformitatea cu prevederile Legii 55, care intră în vigoare începând de astăzi. Exista temeiul anterior, stabilit de Ordonanţa 21, dar după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentariu, niciun fel de polemică referitoare la starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare, am luat decizia de a institui starea de alertă prin Hotărâre de Guvern", a declarat şeful Executivului, adăugând că anterior a convocat Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că mai multe măsuri cuprinse în HG aferente stării de alertă trebuie aprobate la propunerea CNSU.
El a explicat că Hotărârea de Guvern conţine trei anexe, referitoare la: măsuri de creştere a capacităţii de răspuns, măsuri pentru asigurare rezilienţei comunităţilor, măsuri pentru diminuarea impactului de risc.
Odată adoptată, HG va fi transmisă Parlamentului, pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă. "Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât şansa de a reveni la normalitate este mai mare. Pentru a putea adopta noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie ca în perioada aceasta măsurile pe care le-am adoptat să nu genereze o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate. Altfel, nu numai că nu putem lua alte măsuri de relaxare în continuare, ci putem să revenim asupra unor măsuri de relaxare", a avertizat prim-ministrul.
Premierul a precizat că amenzile reprezintă "un instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la o conduită corectă". "Orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat. Aşa este normal şi aşa este firesc. Suntem democraţie, nu suntem anarhie", a afirmat Orban.

Citit 1030 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2020 19:59

1 comentariu

  • postat de Realitatea Luni, 18 Mai 2020 22:16 93.122.250.*** Link la comentariu
    1
    11

    Alerta maxima este, de asemenea, că în 1 lună aproape 2 milioane - cât ??? aproape 2 milioane de români s-au întors în vechiul lor oraș natal după eforturile lor economice într-o zonă roșie în străinătate și niciunul nu a fost diagnosticat cu un fenomen corona. Aceasta este o minune mai mare decât lingura liturgică. A doua întrebare este: câte mașini rabla au adus pentru a vinde aici?

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro